Varstnici | Fundația Regală Margareta a României
18260
page-template,page-template-page-NewV,page-template-page-NewV-php,page,page-id-18260,page-child,parent-pageid-19065,ajax_updown_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-9.5,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-28060,elementor-page elementor-page-18260

Varstnici

Populația României numără astăzi peste 3,8 milioane de vârstnici, iar mulți dintre ei sunt afectați de singurătate și lipsa resurselor pentru un trai decent. Din păcate, mulți dintre ei suferă de imobilitate fizică, boli cronice, lipsuri materiale ori au o vârstă înaintată. Celor care nu mai au pe nimeni aproape le este foarte greu. Mii de vârstnici ne apelează pentru sprijin urgent.

Doamna Lidia este un om cu zâmbet cald și cu blândețe în glas, care poartă în suflet experiența celor 78 de ani și puterea câștigată în cumpenele vieții, în ciuda faptului că pentru a se deplasa foloseste un scaun cu rotile. De-a lungul existenței, doamna Lidia a iubit în primul rând copiii și, apoi, să pregătească prăjituri pentru cei dragi, iar acestea au rămas și acum bucuriile dumneaei. După munca de o viață, ca economist si ghid turistic, spera că va avea o bătrânețe liniștită și lipsită de griji materiale, dar nu a fost așa cum si-a imaginat. La scurt timp după pensionare, a trecut prin două încercări care au schimbat totul pentru ea: și-a pierdut întâi soțul, apoi casa în care locuia. De atunci este copleșită de singurătate, se descurcă greu cu treburile casnice și toată pensia o cheltuie pe chirie. Pandemia a venit cu și mai multă izolare, pentru că i-a ținut și pe vecini la distanță. Nu mai are multe rude în viață, doar un nepot si o verișoară în provincie. Deși are multă dragoste și înțelepciune pe care ar vrea să le dăruiască, nu mai are cui.

Le suntem aproape persoanelor vârstnice cu diverse tipuri de ajutor, prin proiecte proprii și rețeaua de parteneri.

Acționăm și ajutăm cazurile cele mai urgente sau grave, astfel:

  1. - Răspundem prompt solicitărilor adresate de vârstnici și găsim resurse sau soluții pentru problemele lor
  2. - Facilităm accesul la servicii de suport pentru seniori, precum îngrijire sau sprijin practic la domiciliu
  3. - Oferim consiliere psihologică și sprijin emoțional seniorilor cu depresii sau anxietate, prin specialiști și voluntari
  4. - Alinăm singurătatea vârstnicilor care nu au un cerc social sau un interlocutor
  5. - Ajutăm material, prin produse sau tichete sociale, vârstnicii aflați în cele mai dificile situații de viață
  6. - Îi încurajăm pe cei în putere să redevină activi și să se implice ca voluntari pentru copiii de la centre
  7. - Oferim susținere și dotări pentru îngrijitorii la domiciliu și asistenții sociali din comunități
  8. - Susținem ONG-uri sau rețele de voluntari pentru a livra acasă medicamente sau cumpărături
  9. - Dăruim spiritul Sărbătorilor prin meniuri la domiciliu sau alte acțiuni frumoase

Cu o experiență de 33 de ani în domeniul social, Fundația Regală Margareta a României este una dintre puținele organizații non-guvernamentale care derulează programe dedicate seniorilor din România. De-a lungul timpului, am creat diverse soluții menite să îmbunătățească viețile acestora, să aline singurătatea, să prevină izolarea socială, ori să creeze oportunități pentru o viață activă. Programele și campaniile Fundației, precum rețeaua Pentru Seniorii Noștri, Fondul pentru Vârstnici, Centrele Generații, Telefonul Vârstnicului, Conferința Bune Practici pentru o Bătrânețe Frumoasă, au redat demnitatea și speranța la vârsta a III-a.

Contact


CP 12 - 327, sector 1, Bucuresti

( 00 40 31) 405 55 54

Doneaza