Varstnici | Fundația Regală Margareta a României
Varstnici | Fundația Regală Margareta a României
18260
page-template,page-template-page-NewV,page-template-page-NewV-php,page,page-id-18260,page-child,parent-pageid-19065,ajax_updown_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-9.5,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-28060,elementor-page elementor-page-18260

Varstnici

În România, aproape 1,4 milioane de vârstnici trăiesc singuri. Mulți dintre ei sunt afectați de imobilitate fizică, boli cronice, lipsuri materiale ori au o vârstă foarte înaintată. Ei au nevoie de sprijin urgent pentru a face față provocărilor și timpurilor în continuă schimbare.

Povestea doamnei Maria

Are 86 de ani și își amintește în cel mai mic detaliu cum și-a pierdut fiul, când acesta nu împlinise nici 18 ani. Păstrează la capul patului ultima lui fotografie în viață, dar lângă ea ține și poza de la înmormântare. Tot așa îi vin în minte și gândurile pe care ni le mărturisește: oscilează între descrierea fiului, cu o listă mare de calități și iubirea pe care i-o poartă, și ziua în care a rămas fără el. A trăit cea mai mare dramă care i se poate întâmpla unui părinte, dar a avut puterea să meargă mai departe, să fie o mamă dedicată pentru celălalt copil și o bună soție, să muncească în fabrică și să își susțină familia. Ochii nu o mai ajută și are nevoie de două bastoane ca să facă un pas, dar casa ei e curată ca atunci când încă era în putere. Știe pe de rost unde e locul fiecărui obiect, așa că mătură și umblă printre lucruri ca și cum ar vedea.

Acum este singură și izolată. Când nu mai vezi, nu te mai poți deplasa și nu ai pe nimeni în jur, ajungi să trăiești doar din memorie. Pentru că nu mai poate nici măcar să se uite la televizor, își petrece zilele retrăind momentele importante din viața familiei sale. Când vrea să se înveselească, e suficient să se gândească la cele mai fericite clipe pe care le-a trăit vreodată, la nunta ei ca în povești, care a ținut 3 zile. Această monotonie este spartă de două ori pe lună, când casa ei se umple iar de glasuri reale. Voluntarii Fundației Regale o vizitează și îi aduc alimente de care are mare nevoie.

CUM VA FI FOLOSITĂ DONAȚIA?

Le suntem aproape persoanelor vârstnice cu diverse tipuri de ajutor, prin proiecte proprii și rețeaua de parteneri. Acționăm și ajutăm cazurile cele mai urgente sau grave, astfel:

  1. - Răspundem prompt solicitărilor adresate de vârstnici și găsim resurse sau soluții pentru problemele lor
  2. - Facilităm accesul la servicii de suport pentru seniori, precum îngrijire sau sprijin practic la domiciliu
  3. - Oferim consiliere psihologică și sprijin emoțional seniorilor cu depresii sau anxietate, prin specialiști și voluntari
  4. - Alinăm singurătatea vârstnicilor care nu au un cerc social sau un interlocutor
  5. - Ajutăm material, prin produse sau tichete sociale, vârstnicii aflați în cele mai dificile situații de viață
  6. - Îi încurajăm pe cei în putere să redevină activi și să se implice ca voluntari pentru copiii de la centre
  7. - Oferim susținere și dotări pentru îngrijitorii la domiciliu și asistenții sociali din comunități
  8. - Susținem ONG-uri sau rețele de voluntari pentru a livra acasă medicamente sau cumpărături
  9. - Dăruim spiritul Sărbătorilor prin meniuri la domiciliu sau alte acțiuni frumoase

Cu o experiență de 33 de ani în domeniul social, Fundația Regală Margareta a României este una dintre puținele organizații non-guvernamentale care derulează programe dedicate seniorilor din România. De-a lungul timpului, am creat diverse soluții menite să îmbunătățească viețile acestora, să aline singurătatea, să prevină izolarea socială, ori să creeze oportunități pentru o viață activă. Programele și campaniile Fundației, precum rețeaua Pentru Seniorii Noștri, Fondul pentru Vârstnici, Centrele Generații, Telefonul Vârstnicului.

Contact


CP 12 - 327, sector 1, Bucuresti

( 00 40 31) 405 55 54

Doneaza