Concert Regal Caritabil

25 octombrie 2023
ora 19:00

Ateneul Român

În parteneriat cu
Asset 12
CARITABIL
REGAL
CONCERT
person1
Asset 5
Ioan
Hotea
tenor
person2
Asset 5
Martiniana
Antonie
mezzosoprană
person3
Asset 5
Orchestra
Română
de Tineret
dirijor
Gabriel Bebeșelea
25 octombrie 2023 \ ora 19 \ Ateneul Roman

România are nevoie de artă!

Cumpărând un bilet susțineți tinerii talentați ai României!

Asset 6
CARITABIL
REGAL
CONCERT

Fundația Regală Margareta a României continuă tradiția de a susține și promova cultura și talentul românesc.

 

Anul acesta, Concertul Regal Caritabil aduce pe scena Ateneului Român muzicieni de valoare, care cunosc succesul pe scenele lumii: tenorul Ioan Hotea și mezzosoprana Martiniana Antonie. Alături de ei, Orchestra Română de Tineret, dirijată de Gabriel Bebeșelea.

 

Evenimentul va avea loc miercuri, 25 octombrie 2023, ora 19:00, la Ateneul Român, în prezența Familiei Regale a României.

 

Aflat la a 14-a ediție, Concertul Regal este unul dintre cele mai longevive și de succes evenimente de strângere de fonduri din România. Fondurile strânse în urma Concertului Caritabil vor sprijini programul Tinere Talente prin care Fundația oferă burse de studiu celor mai talentați tineri artiști români, aflați în situații materiale dificile.

„Credința noastră este că împreună avem puterea de a crea un viitor armonios pentru cât mai mulți copii și tineri cu talent artistic, îndrumați și inspirați de maeștri. Tinerii noștri au nevoie de sprijin și de încredere. România are nevoie de artă!”

Majestatea Sa Margareta, Președintele Fundației Regale Margareta

Despre Tinere Talente

Mulți copii talentați provin din familii ale căror posibilități financiare nu le permit să-și urmeze talentul. Astfel, România pierde în fiecare an zeci de tineri talentați, care altfel ar putea deveni ambasadori culturali.

 

Ca răspuns la această problemă, Fundația Regală Margareta a României a creat un program național pentru a sprijini și promova acești tineri artiști talentați, care provin din familii modeste și care au nevoie de sprijin financiar pentru a-și atinge adevăratul potențial și a-și exprima talentul.

 

Peste 400 de tineri, care studiază muzică sau arte vizuale în licee și universități din România, au fost ajutați să-și depășească greutățile financiare și să continue să-și exprime valoarea artistică. O nouă generaţie de artişti din toată ţara, cu vârsta între 14 şi 24 de ani, va putea aplica pentru obţinerea unei burse în luna decembrie a acestui an.

 

Tinerii artişti susținuți prin programul Tinere Talente au reușit performanțe extraordinare după ce au fost sprijiniți prin burse de studiu, mentorat şi promovare prin programul Tinere Talente au reușit performanțe extraordinare după ce au fost sprijiniți prin burse de studiu, mentorat şi promovare.