!-- Facebook Pixel Code --> !-- Facebook Pixel Code -->

Concert Regal Caritabil

25 octombrie 2022
ora 19:00

Ateneul Român

În parteneriat cu

Cumpără un bilet aici și susține bursele Tinere Talente.
Alătură-te ca sponsor al evenimentului!
Contactează-ne la adresa prieten@principesa.ro

Andrei Ioniță

Este deja unul dintre cei mai apreciați violonceliști în întreaga lume, cântând până acum pe cele mai mari scene, alături de orchestre de prestigiu.

Diana Alexe

Diana a făcut parte din Academia Operei de Stat din Viena, capitala muzicii clasice. Printre concursurile internaționale în care a fost laureată, amintim câștigarea Concursului Internațional Antonin Dvorak din Cehia.

George Vîrban

Este considerat unul dintre cei mai remarcabili tenori ai generației sale.

David Crescenzi

Dirijor de orchestră şi de cor, David Crescenzi a studiat la Conservatorul din Pesaro, specializându-se la clasele de orchestrație şi dirijat coral.

Orchestra New Hope

Când pasiunea, iubirea pentru semeni și bucuria cântatului împreună se împletesc cu excelența, ia ființă MUZICA. Cea vie și eternă… Ea este forța care definește personalitatea fiecărui muzician al orchestrei New Hope.

Despre concert

Fundația Regală Margareta a României continuă tradiția de a susține și promova cultura și talentul românesc.


Anul acesta, Concertul Regal Caritabil aduce pe scena Ateneului Român muzicieni de valoare din noua generație, care au cunoscut succesul pe alte scene ale lumii: violoncelistul Andrei Ioniță, soprana Diana Alexe și tenorul George Vîrban. Alături de ei, Orchestra New Hope, dirijată de David Crescenzi.


Evenimentul va avea loc marți, 25 octombrie 2022, ora 19:00, la Ateneul Român, în prezența Familiei Regale a României.


Aflat la a XIII-a ediție, Concertul Regal este unul dintre cele mai longevive și de succes evenimente de strângere de fonduri din România. Fondurile strânse în urma Concertului Caritabil vor sprijini programul Tinere Talente prin care Fundația oferă burse de studiu celor mai talentați tineri artiști români, aflați în situații materiale dificile.

Despre Tinere Talente

Mulți copii talentați provin din familii ale căror posibilități financiare nu le permit să-și urmeze talentul. Astfel, România pierde în fiecare an zeci de tineri talentați, care altfel ar putea deveni ambasadori culturali.
 
Ca răspuns la această problemă, Fundația Regală Margareta a României a creat un program național pentru a sprijini și promova acești tineri artiști talentați, care provin din familii modeste și care au nevoie de sprijin financiar pentru a-și atinge adevăratul potențial și a-și exprima talentul.

Peste 300 de tineri, care studiază muzică sau arte vizuale în licee și universități din România, au fost ajutați să-și depășească greutățile financiare și să continue să-și exprime valoarea artistică. O nouă generaţie de artişti din toată ţara, cu vârsta între 14 şi 24 de ani, va putea aplica pentru obţinerea unei burse în luna decembrie a acestui an.
 
Tinerii artişti susținuți prin programul Tinere Talente au reușit performanțe extraordinare după ce au fost sprijiniți prin burse de studiu, mentorat şi promovare.

Intră în atmosfera Concertului Regal

;