Fondul Special pentru Copii | Fundația Regală Margareta a României
18477
page-template-default,page,page-id-18477,ajax_updown_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-9.5,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-28060,elementor-page elementor-page-18477

Fondul Special pentru Copii

În România, 1 din 5 copii abandonează școala din cauza sărăciei și a condițiilor precare de trai. Sunt copii care se confruntă cu lipsuri majore, cu instabilitatea familiei, lipsa unui cămin sau cu discriminarea. Mulți dintre ei provin dincentre de plasament, din familii monoparentale sau cu mulți copii, au o sănătate precară sau sunt lăsați în îngrijirea rudelor. În contextul pandemiei, riscul de a renunța la școală s-a accentuat, din lipsa echipamentelor, a accesului la internet sau a îndrumării necesare pentru a se conecta la școala on-line.  Pandemia a afectat profund educaţia şi a agravat inechităţile sociale existente.

 

Fondul Special pentru Copii este un program național de asistență socială și acces la educație în sprijinul copiilor aflați în situații de viață foarte dificile. Prin acest program, se urmărește îmbunătățirea calității vieții acestor copii printr-o abordare integrată a dezvoltării socio-emoționale și a procesului de învățare prin implicarea voluntarilor seniori care desfășoară activități de sprijin pe teme școlare și meditații individuale,

Cum funcționează

Fondul Special pentru Copii răspunde prompt nevoilor familiilor din toată țară, din mediul rural sau urban, acordându-le sprijin pentru a depăși o situație de criză din cauza căreia copiii lor sunt nevoiți să renunțe la școală.

Acordăm ajutor financiar concret, pe perioada unui an școlar, copiilor și tinerilor aflați în situații dificile de viață, pentru a preîntâmpina abandonul școlar, delincvența juvenilă sau excluziunea socială a acestora. Intervenția este realizată personalizat, în funcție de nevoile identificate, astfel încât să asigure efecte pe termen lung în viața copilului și să crească implicarea sau incluziunea sa în comunitate.

Ajutorul financiar pentru cazuri individuale este acordat direct în limita a 1500 RON/copil pentru susținerea educației. Finanțarea acordată familiei sau tutorelui acoperă costurile necesare frecventării școlii și prevenirii abandonului școlar și poate fi utilizată pentru achiziționarea de materiale educaționale, echipamente de conectare online, acces la platforme educaționale, îmbrăcăminte și încălțăminte, alimente și produse de igienă.

Cum aplici la Fondul Special pentru Copii

Fondul Special pentru Copii se adresează copiilor între 6 și 19 ani din medii defavorizate, înscriși într-o formă de învățământ preuniversitar de stat, aflați în situații de risc social.

Cererea de ajutor este adresată Fundației Regale Margareta a României pe adresa info@principesa.ro și este urmată de o anchetă socială, apoi de îndrumare și monitorizare constantă, pe parcursul unui an școlar.

Cazurile sunt soluționate în limita fondurilor disponibile în acel moment, iar cele care nu pot primi ajutor imediat sunt considerate prioritare la urmatoarea rundă de finanțare.

Contact

Sorin Marinescu, Coordonator Proiect

Email:  sorin.marinescu@principesa.ro

Tel: +40 (0)31 31 23 035 | Mob:+40 (0)729 013 365

Doneaza