Tinere Talente | Fundația Regală Margareta a României
18487
page-template-default,page,page-id-18487,ajax_updown_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-9.5,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-28060

Tinere Talente

PROGRAMUL TINERE TALENTE SUSȚINE ȘI PROMOVEAZĂ TINERII ARTIȘTI

Programul Tinere Talente susține și promovează tineri artiști talentați din familii cu venituri mici, care nu-și pot dezvolta talentul din cauza lipsurilor materiale și financiare. Urmând tradiția începută de Carol I și de Regina Elisabeta prin fundațiile regale, continuată apoi de Regina Maria și Carol II, Fundația Regală Margareta a României și-a asumat misiunea de a sprijini și promova talentul tinerilor artiști români.

COMPONENTELE PROGRAMULUI TINERE TALENTE

Bursele de studiu individuale în valoare de până la 2000 EUR, sunt menite să acopere costurile materialelor și instrumentelor necesare dezvoltării lor artistice, precum și achitarea taxelor de participare la concursuri și cursuri naționale sau internaționale. Bursele se acordă pe perioada unui an.

Programul de mentorat cu caracter intergenerațional, un element unic în România, oferă tinerilor bursieri șansa de a interacționa cu artiști consacrați în domeniul artistic ales și nu numai, prin intermediul sesiunilor de discuții și atelierelor de creație, desfăsurate frecvent.

Promovarea operei și talentului fiecăruia, se realizează prin intermediul evenimentelor organizate de Fundația Regală Margareta a României sau în colaborare cu partenerii și sponsorii proiectului Tinere Talente.

Orchestra Fundației Regale Margareta a României a fost fondată în anul 2014, rolul principal în selecția și pregătirea acesteia avându-l maestrul Tiberiu Soare, unul dintre cei mai valoroși și cunoscuți dirijori din tânăra generație. Scopul înființării acestei orchestre este de a oferi posibilitatea tinerilor români sa ia contact cu stilul de lucru și repertoriul abordat la nivelul unei orchestre profesioniste și de a interacționa cu muzicieni consacrați. De asemenea, inițiativa are obiectivul de a-i promova pe cei mai talentați tineri muzicieni în fața publicului român.

OBIECTIVUL PROGRAMULUI 

Prin programul național Tinere Talente se urmărește crearea de șanse egale pentru tinerii talentați proveniți din medii defavorizate, prin susținerea și promovarea talentului lor.

 

BENEFICIARII PROGRAMULUI 

Proiectul este destinat tinerilor cu vârste cuprinse între 14 și 24 de ani, care studiază pe parcursul anului la școlile și universitățile de artă și muzică din țară și care provin din familii cu posibilități materiale reduse, punându-i astfel în dificultatea de a-și dezvolta, perfecționa și promova potențialul artistic.

PROCESUL DE SELECȚIE

Tinerii artiști care fac parte din grupul țintă pot aplica pentru obținerea unei burse în luna decembrie a fiecărui an. Aplicația se face prin trimiterea dosarului de candidatură, conform anunțului de selecție publicat pe site-ul www.frmr.ro.

Selecția se face în 2 etape:  analiza situației sociale pe baza dosarului de candidatură și evaluarea candidaților din punct de vedere artistic de către un juriu de specialitate.

Contact

Gabriela Iordache – Coordonator  proiect
Email: Gabriela.Iordache@principesa.ro
Mobil: + 40( 0 )723 299 447

[/vc_column][/vc_row]
Doneaza