Telefonul Vârstnicului | Fundația Regală Margareta a României
Telefonul Vârstnicului | Fundația Regală Margareta a României
18479
page-template-default,page,page-id-18479,ajax_updown_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-9.5,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-28060

Telefonul Vârstnicului

Răspundem cu suflet

Acum cineva răspunde cu suflet vârstnicilor din România, la Telefonul Vârstnicului – prima linie telefonică gratuită dedicată lor. Dincolo de ALO, o voce caldă și înțelegătoare oferă un răspuns și o vorbă bună persoanelor în vârstă, care au nevoie de o informație practică sau, pur și simplu, vor să stea de vorbă cu cineva care îi ascultă. La numărul de telefon 0800 460 001, persoanele vârstnice primesc sfaturi și sunt îndrumate de operatorii specializați în asistență socială ai Fundației Regale Margareta a României.

Specificul Telefonului Vârstnicului

Telefonul Vârstnicului este o linie telefonică gratuită și confidențială, care răspunde nevoilor tuturor vârstnicilor din România, fie de informare, consiliere, sprijin practic sau emoțional. La numărul de telefon 0800 460 001, persoanele vârstnice primesc sfaturi și sunt îndrumate către soluții adecvate nevoilor lor. Linia poate fi accesată și de cei care doresc să semnaleze un abuz sau o situație dificilă a unui bătrân. Voluntarii special pregătiți ai Fundației alină săptămânal singurătatea vârstnicilor, apelându-i constant și oferindu-le sprijinul moral de care au nevoie.

De ce Telefonul Vârstnicului

Proiectul vine ca răspuns la problema îmbătrânirii populației, fenomen în creștere, care afectează întreaga Europa. Conform Institutului Național de Statistică, în România, peste 3 milioane de persoane au vârste de peste 65 de ani. La această situație se adaugă emigrarea tinerilor, maladiile moderne, insuficiența resurselor umane și financiare specializate, precum și lipsa unui sistem integrat de sprijin. Toate acestea contribuie la un procent semnificativ de bătrâni care trăiesc singuri, izolați și lipsiți de contact social.

Fundația Regală Margareta a României este una dintre puținele organizații non-guvernamentale care derulează programe sociale dedicate seniorilor, cu sprijinul voluntarilor, într-o manieră intergenerațională. De-a lungul timpului, Fundația a venit în sprijinul vârstnicilor din România prin programe menite să aducă o creștere în calitatea vieții acestora și să lupte împotriva izolării lor.

Contact Telefonul Vârstnicului:
Telefon: 0800 460 001 | +40 (0)314 055 556
Doneaza