Donează | Fundația Regală Margareta a României
Donează | Fundația Regală Margareta a României
29375
page-template-default,page,page-id-29375,page-parent,ajax_updown_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-9.5,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-28060

Donează

În 2023, în România, aproape 1,4 milioane de vârstnici trăiesc singuri. Mulți  dintre ei sunt afectați de imobilitate fizică, boli cronice, lipsuri materiale ori au o vârstă foarte înaintată. Ei au nevoie de sprijin urgent pentru a face față provocărilor și timpurilor în continuă schimbare.

 

Povestea doamnei Maria

 

Are 86 de ani și își amintește în cel mai mic detaliu cum și-a pierdut fiul, când acesta nu împlinise nici 18 ani. Păstrează la capul patului ultima lui fotografie în viață, dar lângă ea ține și poza de la înmormântare. Tot așa îi vin în minte și gândurile pe care ni le mărturisește: oscilează între descrierea fiului, cu o listă mare de calități și iubirea pe care i-o poartă, și ziua în care a rămas fără el. A trăit cea mai mare dramă care i se poate întâmpla unui părinte, dar a avut puterea să meargă mai departe, să fie o mamă dedicată pentru celălalt copil și o bună soție, să muncească în fabrică și să își susțină familia. Ochii nu o mai ajută și are nevoie de două bastoane ca să facă un pas, dar casa ei e curată ca atunci când încă era în putere. Știe pe de rost unde e locul fiecărui obiect, așa că mătură și umblă printre lucruri ca și cum ar vedea.

 

Acum este singură și izolată. Când nu mai vezi, nu te mai poți deplasa și nu ai pe nimeni în jur, ajungi să trăiești doar din memorie. Pentru că nu mai poate nici măcar să se uite la televizor, își petrece zilele retrăind momentele importante din viața familiei sale. Când vrea să se înveselească, e suficient să se gândească la cele mai fericite clipe pe care le-a trăit vreodată, la nunta ei ca în povești, care a ținut 3 zile. Această monotonie este spartă de două ori pe lună, când casa ei se umple iar de glasuri reale. Voluntarii Fundației Regale o vizitează și îi aduc alimente de care are mare nevoie.

CUM VA FI FOLOSITĂ DONAȚIA?

Le suntem aproape persoanelor vârstnice cu diverse tipuri de ajutor, prin proiecte proprii și rețeaua de parteneri. Acționăm și ajutăm cazurile cele mai urgente sau grave, astfel:

 

 • Răspundem prompt solicitărilor adresate de vârstnici și găsim resurse sau soluții pentru problemele lor
 • Facilităm accesul la servicii de suport pentru seniori, precum îngrijire sau sprijin practic la domiciliu
 • Oferim consiliere psihologică și sprijin emoțional seniorilor cu depresii sau anxietate, prin specialiști și voluntari
 • Alinăm singurătatea vârstnicilor care nu au un cerc social sau un interlocutor
 • Ajutăm material, prin produse sau tichete sociale, vârstnicii aflați în cele mai dificile situații de viață
 • Îi încurajăm pe cei în putere să redevină activi și să se implice ca voluntari pentru copiii de la centre
 • Oferim susținere și dotări pentru îngrijitorii la domiciliu și asistenții sociali din comunități
 • Susținem ONG-uri sau rețele de voluntari pentru a livra acasă medicamente sau cumpărături
 • Dăruim spiritul Sărbătorilor prin meniuri la domiciliu sau alte acțiuni frumoase

 

Cu o experiență de 33 de ani în domeniul social, Fundația Regală Margareta a României este una dintre puținele organizații non-guvernamentale care derulează programe dedicate seniorilor din România. De-a lungul timpului, am creat diverse soluții menite să îmbunătățească viețile acestora, să aline singurătatea, să prevină izolarea socială, ori să creeze oportunități pentru o viață activă. Programele și campaniile Fundației, precum rețeaua Pentru Seniorii Noștri, Fondul pentru Vârstnici, Centrele Generații, Telefonul Vârstnicului.

Sprijinim nevoile urgente ale vârstnicilor!

Pentru a finaliza donatia veti fi directionat catre pagina securizata euPlatesc.ro. Aici se preiau deja info completate si optiunile selectate si se vor completa doar datele legate de card.

Povestea lui Andrei și a doamnei Ana:

 

Andrei e un puști de 7 ani care merge la centrul de zi din Bonțida. S-a lipit foarte repede de doamna Ana, poate și pentru că i-au unit greutățile: au amândoi probleme de sănătate. Ea a câștigat de două ori lupta cu cancerul și este un exemplu pentru el că poți învinge boala și că trebuie să te bucuri de fiecare moment trăit. Familia lui nu își permite tratamente scumpe, dar liniștea și veselia de la centru sunt medicament pentru suflet și îl ajută să depășească momentele cele mai dificile. Tot aici, Andrei își face temele și se bucură de multă atenție și de tot felul de ateliere inedite. Croșetează animăluțe împreună cu doamna Ana și râd cu o poftă enormă de viață, inspirându-i pe cei din jur cu energia lor bună.

 

Doamna Ana are 70 de ani, este văduvă de mult timp, iar copiii, nepoții și strănepoții ei trăiesc la oraș, astfel că singurătatea ajunsese să o macine foarte tare. Pentru că are două mari pasiuni – să croșeteze și să aibă grijă de copii, și-a împletit o nouă viață la Centrul Generații, unde petrece timp cu micuții din comunitate cărora nu are cine să le poarte de grijă. Le oferă învățături din experiența sa, iar ei îi dau în schimb zâmbete și recunoștință.

 

Cu ajutorul dumneavoastră, schimbam viețile a mii de copii ca Andrei și seniori ca doamna Ana.

CUM AJUTĂM COPIII?

 • Asigurăm copiilor rechizite, materiale educaționale, echipamente digitale și internet
 • Ajutăm copiii la teme sau în pregătirea pentru examene, cu sprijinul voluntarilor seniori
 • Oferim consiliere psihologică și emoțională copiilor afectați de problemele și mediul în care trăiesc
 • Contribuim la masa zilnică a copiilor cu un trai precar, prin produse, catering sau tichete sociale
 • Acoperim nevoile de îmbrăcăminte, încălțăminte, produse igienice și sanitare
 • Organizăm ateliere și cluburi educaționale sau vocaționale prin implicarea unor mentori online
 • Dăruim cadouri de Paște copiilor care îl așteaptă pe Iepuraș

Școala schimbă povestea copiilor săraci

Pentru a finaliza donatia veti fi directionat catre pagina securizata euPlatesc.ro. Aici se preiau deja info completate si optiunile selectate si se vor completa doar datele legate de card.

Cu o experiență de peste 30 de ani în domeniul social, Fundația Regală Margareta a României este una dintre primele organizații non-guvernamentale care derulează programe sociale și educative cu scopul de a dezvolta și promova talentul tinerilor artiști români, cu sprijinul sponsorilor, donatorilor și voluntarilor, într-o manieră intergenerațională.

România pierde anual talente care altfel ar fi putut fi ambasadorii săi culturali. Talentul nu este întotdeauna suficient pentru a avea succes în lumea artistică. Studiul, îndrumarea unor oameni de specialitate, precum și sprijinul financiar sunt elemente necesare pentru dezvoltarea unui tânăr artist. Vă rugăm să le răspundeți cu suflet alături de noi!

CUM VA FI FOLOSITĂ DONAȚIA?

 • Oferim burse individuale de studiu tinerilor artiști în valoare de până la 2000 EUR pentru achiziția de materiale şi instrumente, participarea la concursuri şi cursuri de specializare;
 • Organizăm lunar mentorate intergeneraționale, sesiunilor de discuții, atelierele de creație și workshop-uri de dezvoltare persoanală;
 • Promovăm opera și talentul fiecăruia prin organizarea de recitaluri, expoziții, expunere mediatică crearea de oportunități în colaborare cu partenerii și sponsorii proiectului;
 • Organizăm anual o tabără de creație interdisciplinară pentru bursierii din toată țara și cei mai valoroși alumni;
 • Prezentăm și valorizăm munca și evoluția bursierilor în cadrul unei Gale anuale.

Cu o investiție de peste 1,8 milioane EURO, programul național Tinere Talente a fost recunoscut ca Cel mai bun program de artă și cultură la Gala Societății Civile și apreciat de specialiști ca un program care asigură viitorul cultural al României. Pentru mulți tineri talentați programul a reprezentat o treaptă esențială în evoluția lor, un salt spre o performanță pe care le-ar fi fost aproape imposibil să o atingă fără sprijinul unor specialiști. Bursele oferite timp de 14 ani au reprezentat rampa de lansare pentru artiști care astăzi sunt valoroși ambasadori culturali ai țării.

OFERĂ O ȘANSĂ TINERILOR ARTIȘTI ROMÂNI

OFERĂ O ȘANSĂ TINERILOR ARTIȘTI ROMÂNI

Pentru a finaliza donatia veti fi directionat catre pagina securizata euPlatesc.ro. Aici se preiau deja info completate si optiunile selectate si se vor completa doar datele legate de card.
Doneaza