Donează | Fundația Regală Margareta a României
29375
page-template-default,page,page-id-29375,page-parent,ajax_updown_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-9.5,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-28060

Donează

În 2023, în România, aproape 1,4 milioane de vârstnici trăiesc singuri. Mulți  dintre ei sunt afectați de imobilitate fizică, boli cronice, lipsuri materiale ori au o vârstă foarte înaintată. Ei au nevoie de sprijin urgent pentru a face față provocărilor și timpurilor în continuă schimbare.

 

Povestea doamnei Florea

 

Acum ești bine, ai o viață normală, o familie mare, un cămin, te bucuri de siguranța zilei de mâine. Dar, când totul dispare fulgerător, ajungi să îți trăiești bătrânețea în singurătate și în nesiguranța unui ghetou. Calvarul doamnei Florea a început cu pierderea soțului, apoi, în doar câteva luni, s-au dus și doi dintre copii. Când ești forțat să îți părăsești casa și întregul tău univers devine o încăpere de 15 mp, nu ai loc decât pentru câteva lucruri esențiale. Cu toate acestea, în amintirea singurei sale fiice, care iubea Crăciunul, camera minusculă în care ne primește are din loc în loc podoabe, un contrast puternic cu restul încăperii și cu anotimpul. Pe ușa de la baie se vede un înger decupat din carton, care o veghează în fiecare zi, oferindu-i mai mult decât spiritul Sărbătorilor: certitudinea că a fost odată mama unei fete.

CUM VA FI FOLOSITĂ DONAȚIA?

Le suntem aproape persoanelor vârstnice cu diverse tipuri de ajutor, prin proiecte proprii și rețeaua de parteneri. Acționăm și ajutăm cazurile cele mai urgente sau grave, astfel:

 

 • Răspundem prompt solicitărilor adresate de vârstnici și găsim resurse sau soluții pentru problemele lor
 • Facilităm accesul la servicii de suport pentru seniori, precum îngrijire sau sprijin practic la domiciliu
 • Oferim consiliere psihologică și sprijin emoțional seniorilor cu depresii sau anxietate, prin specialiști și voluntari
 • Alinăm singurătatea vârstnicilor care nu au un cerc social sau un interlocutor
 • Ajutăm material, prin produse sau tichete sociale, vârstnicii aflați în cele mai dificile situații de viață
 • Îi încurajăm pe cei în putere să redevină activi și să se implice ca voluntari pentru copiii de la centre
 • Oferim susținere și dotări pentru îngrijitorii la domiciliu și asistenții sociali din comunități
 • Susținem ONG-uri sau rețele de voluntari pentru a livra acasă medicamente sau cumpărături
 • Dăruim spiritul Sărbătorilor prin meniuri la domiciliu sau alte acțiuni frumoase

 

Cu o experiență de 33 de ani în domeniul social, Fundația Regală Margareta a României este una dintre puținele organizații non-guvernamentale care derulează programe dedicate seniorilor din România. De-a lungul timpului, am creat diverse soluții menite să îmbunătățească viețile acestora, să aline singurătatea, să prevină izolarea socială, ori să creeze oportunități pentru o viață activă. Programele și campaniile Fundației, precum rețeaua Pentru Seniorii Noștri, Fondul pentru Vârstnici, Centrele Generații, Telefonul Vârstnicului,

Interacționăm cu mii de vârstnici în fiecare an, cunoaștem problemele lor și știm că mulți dintre ei se luptă cu singurătatea, sărăcia sau boala. Cu o experiență de 33 de ani în domeniul social, Fundația Regală Margareta a României este una dintre puținele organizații non-guvernamentale care derulează programe sociale dedicate seniorilor din România. De-a lungul timpului, am creat diverse soluții menite să îmbunătățească viețile acestora, să aline singuratatea, să prevină izolarea socială, ori să creeze oportunități pentru o viață activă.

Sprijinim nevoile urgente ale vârstnicilor!

Pentru a finaliza donatia veti fi directionat catre pagina securizata euPlatesc.ro. Aici se preiau deja info completate si optiunile selectate si se vor completa doar datele legate de card.

Abandonul școlar este o problemă gravă a zilelor noastre, iar cauza principală o reprezintă sărăcia și condițiile precare de trai. În special în mediul rural, mulți copii se confruntă cu lipsuri majore, cu instabilitatea familiei sau a unui cămin, cu imposibilitatea de a ține pasul cu cerințele școlare.

 

Povestea doamnei Mihaela

 

Dar atâta vreme cât încă ai copiii lângă tine, nu este totul pierdut! Am văzut mulți părinți singuri pentru care ziua nu are suficiente ore ca să se împartă între muncă și copii. Doamna Mihaela, o mamă singură care face eforturi supraomenești ca să își crească cei doi copii, are nevoie de ajutor. Trăiesc într-o casă care stă să se dărâme, dar sunt mulțumiți că au fost primiți acolo fără chirie. Doamna Mihaela spune că ziua în care cineva i-a dat o hârtiuță cu numărul nostru de telefon a fost miraculoasă. Bursele sociale de la Fundație, pe care le primesc copiii ei, sunt motivul pentru care pot să meargă în continuare la școală. Învață bine și mama lor speră că asta le va asigura o viață diferită de a ei, traiul firesc pe care orice om îl merită. Ne impresionează recunoștința pe care o are față de ajutorul primit și cum încearcă să găsească partea bună a lucrurilor, indiferent ce necaz se abate asupra ei.

CUM VA FI FOLOSITĂ DONAȚIA?

Cu implicarea dumneavoastră, această familie și alți 2000 de copii vor putea aspira la o viață mai bună, astfel:

 • Asigurăm copiilor rechizite, materiale educaționale, echipamente digitale și internet
 • Contribuim la masa zilnică a copiilor cu un trai precar, prin produse, catering sau tichete sociale
 • Ajutăm copiii la teme sau în pregătirea pentru examene, cu sprijinul voluntarilor seniori
 • Acoperim nevoile de îmbrăcăminte, încălțăminte, produse igienice și sanitare
 • Oferim consiliere psihologică și emoțională copiilor afectați de problemele și mediul în care trăiesc
 • Organizăm ateliere și cluburi educaționale sau vocaționale prin implicarea unor mentori online
 • Susținem centre sociale de tip after-school să ofere copiilor sprijin școlar în comunități defavorizate
 • Implicăm copiii în programe de vacanță sau le organizăm tabere de vară
 • Dăruim cadouri de Sărbători copiilor care îl așteaptă pe Moș Crăciun

Cu o experiență de peste 32 de ani în domeniul social, Fundația Regală Margareta a României a dezvoltat un program național de asistență socială și acces la educație în sprijinul copiilor aflați în situații de viață foarte dificile. Prin Fondul Special pentru Copii, primesc un ajutor financiar rapid și direct copiii care provin din centre de plasament sau care sunt lăsați în grija rudelor, care au părinți bolnavi ori sunt crescuți de un singur părinte, vin din familii numeroase, sunt neglijați sau a căror sănătate riscă să se deterioreze. Scopul nostru este să ne asigurăm că nu renunță la școală, că nu se pierd din cauza mediului din care provin și că se integrează cu succes în comunitate.

Prin donația dumneavoastră și implicarea altor oameni de bine reușim să susținem educația acolo unde lipsurile și vulnerabilitatea riscă să fure unor copii minunați această șansă. Nu îi lăsăm să își abandoneze viitorul!

Școala schimbă povestea copiilor săraci

Pentru a finaliza donatia veti fi directionat catre pagina securizata euPlatesc.ro. Aici se preiau deja info completate si optiunile selectate si se vor completa doar datele legate de card.

Cu o experiență de peste 30 de ani în domeniul social, Fundația Regală Margareta a României este una dintre primele organizații non-guvernamentale care derulează programe sociale și educative cu scopul de a dezvolta și promova talentul tinerilor artiști români, cu sprijinul sponsorilor, donatorilor și voluntarilor, într-o manieră intergenerațională.

România pierde anual talente care altfel ar fi putut fi ambasadorii săi culturali. Talentul nu este întotdeauna suficient pentru a avea succes în lumea artistică. Studiul, îndrumarea unor oameni de specialitate, precum și sprijinul financiar sunt elemente necesare pentru dezvoltarea unui tânăr artist. Vă rugăm să le răspundeți cu suflet alături de noi!

CUM VA FI FOLOSITĂ DONAȚIA?

 • Oferim burse individuale de studiu tinerilor artiști în valoare de până la 2000 EUR pentru achiziția de materiale şi instrumente, participarea la concursuri şi cursuri de specializare;
 • Organizăm lunar mentorate intergeneraționale, sesiunilor de discuții, atelierele de creație și workshop-uri de dezvoltare persoanală;
 • Promovăm opera și talentul fiecăruia prin organizarea de recitaluri, expoziții, expunere mediatică crearea de oportunități în colaborare cu partenerii și sponsorii proiectului;
 • Organizăm anual o tabără de creație interdisciplinară pentru bursierii din toată țara și cei mai valoroși alumni;
 • Prezentăm și valorizăm munca și evoluția bursierilor în cadrul unei Gale anuale.

Cu o investiție de peste 1,8 milioane EURO, programul național Tinere Talente a fost recunoscut ca Cel mai bun program de artă și cultură la Gala Societății Civile și apreciat de specialiști ca un program care asigură viitorul cultural al României. Pentru mulți tineri talentați programul a reprezentat o treaptă esențială în evoluția lor, un salt spre o performanță pe care le-ar fi fost aproape imposibil să o atingă fără sprijinul unor specialiști. Bursele oferite timp de 14 ani au reprezentat rampa de lansare pentru artiști care astăzi sunt valoroși ambasadori culturali ai țării.

OFERĂ O ȘANSĂ TINERILOR ARTIȘTI ROMÂNI

OFERĂ O ȘANSĂ TINERILOR ARTIȘTI ROMÂNI

Pentru a finaliza donatia veti fi directionat catre pagina securizata euPlatesc.ro. Aici se preiau deja info completate si optiunile selectate si se vor completa doar datele legate de card.
Doneaza