Investiție în Mediul Rural | Fundația Regală Margareta a României
Investiție în Mediul Rural | Fundația Regală Margareta a României
20211
page-template-default,page,page-id-20211,ajax_updown_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-9.5,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive

Investiție în Mediul Rural

Prin programul național ”Investiție în Mediul Rural” 2017-2019, Fundația Regală Margareta a României împreună cu Fundația Vodafone România susțin 8 centre de tip „Școală după Școală”.

 Programul se bazează pe rezultatele studiului „Investiţie în educaţia copiilor din mediul rural”, lansat la iniţiativa și cu finanțarea Fundaţiei Vodafone România.

CONTEXT

 

Două treimi din unitățile de învățământ din mediul rural se confruntă cu cel puţin un factor de risc educațional, cum ar fi rezultate slabe la evaluarea națională, risc de abandon școlar, rate ridicate de absenteism și repetenție și cu unul sau mai mulți factori de risc socio-educaționali, cum ar fi elevi proveniți din familii dezavantajate economic sau spații și dotări materiale insuficiente. Abandonul şcolar este prezent în 40% din unitățile de învățământ din mediul rural, cele mai multe cazuri fiind înregistrate în licee.

 

SCOP:

 

Dezvoltarea capacității comunităților locale de a oferi sprijin copiilor proveniți din mediul rural pentru a avea acces la educație și a se dezvolta mai presus de mediul sărac din care provin, prin activițăți de tip Școală după Școală

 

OBIECTIVE:

 

Susținerea copiilor din mediul rural pentru a avea acces la educație, a nu abandona școala și a-și îmbunătăți rezultatele școlare, prin participarea la programe de tip scoală după școală (SDS), unde vor primi sprijin în pregătirea temelor, recuperarea lacunelor școlare, îmbunătățirea performanțelor școlare, activități de dezvoltare personală și abilități sociale, kit-uri educaționale și hrană.

 

  1. Sprijinirea unui număr de cel puțin 320 copii/an care să participe la programe de tip SDS, să-și continue educația, să-și îmbunătățească performanțele si să se integreze social

 

  1. Întărirea capacității a 8 ONG-uri locale pentru susținerea de activițăți de tip SDS performante și durabile prin creșterea capacității de management, comunicare și fundraising și instruirea personalului care interacționează cu copiii.

 

PARTENERI

  Nume organizație Localitate Județ
1 Fundația Inocenti Sat Reteag Bistrița
2 Fundația Filantropică Omenia Oraș Târgu Neamț Neamț
3 Asociația pentru Dezvoltare Comunitară Comuna Cumpăna Constanța
4 Asociația Părinților Florian Cristescu Oraș Turnu Măgurele Teleorman
5 Asociația Mansio Sat Firiza Maramureș
6 Asociația Samarineni în Comunitate Sat Mărculești Ialomita
7 Asociația Triada Sat Zurbaua Ilfov
8 Asociația Caritas Metropolitan Greco Catolic Blaj Sat Cenade Alba

 

 

ACTIVITĂȚI:

 

  1. Susținerea unui număr de 320 de copii, prin activitati de educatie formala si nonformala, pentru imbunatatirea rezultatelor scolare, creşterea motivaţiei si a stimei de sine a acestora
  2. Formarea a 16 specialisti in educatie pentru a lucra cu copiii proveniți din medii defavorizați cu scopul de a le dezvolta inteligența emoțională pentru a preveni fenomenul abandonului timpuriu al școlii.
  3. Instruirea a 8 ONG-uri locale în tehnicile de comunicare și strângere de fonduri pentru a asigura durabilitatea, pentru 16 specialisti
  4. Formarea în managementul voluntarilor pentru 16 specialisti.
  5. Instruirea în managementul organizației pentru 16 specialisti.
  6. Sprijinirea unui număr de aproximativ 300 de părinți și bunici în relația cu copiii aflați în îngrijirea lor, oferind educație parentală și materiale relevante.
  7. Atragerea a 40 de voluntari seniori pentru a sprijini programele scoala dupa scoala.
  8. Crearea și implementarea unei fișe de standardizare pentru centrele SDS

Contact: Sorin Marinescu –  Coordonator Proiect

Email:  sorin.marinescu@principesa.ro

Tel: +40 (0)31 31 23 035 | Mob:+40 (0)729 013 365

Program susținut cu ajutorul Fundației Vodafone România

 

Fundaţia Vodafone România este o organizaţie neguvernamentală românească, cu statut caritabil, distinctă şi independentă de operaţiunile comerciale ale companiei, înfiinţată în 1998. În cei 19 ani de activitate, Fundaţia Vodafone România a finanţat 1.046 de programe derulate de 660 de ONG-uri din întreaga țară, în domeniile sănătăţii, educaţiei, serviciilor sociale. Proiectele au avut 2 milioane de beneficiari – copii, tineri, bătrâni, persoane defavorizate fizic, social sau economic. Până în prezent, Fundația Vodafone România a investit peste 26 de milioane de euro în proiecte desfăşurate de organizaţiile non-profit partenere. Mai multe detalii despre programele fundaţiei sunt disponibile pe www.fundatia-vodafone.rohttp://jurnaldebine.fundatia-vodafone.ro/ și www.facebook.com/fundatiavodafone.

Doneaza