Ziua Internațională a Persoanelor Vârstnice, sărbătorită prin evenimente dedicate seniorilor | Fundația Regală Margareta a României
Ziua Internațională a Persoanelor Vârstnice, sărbătorită prin evenimente dedicate seniorilor | Fundația Regală Margareta a României
24194
post-template-default,single,single-post,postid-24194,single-format-standard,ajax_updown_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-9.5,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive

Ziua Internațională a Persoanelor Vârstnice, sărbătorită prin evenimente dedicate seniorilor

Ziua Internațională a Persoanelor Vârstnice, sărbătorită prin evenimente dedicate seniorilor

Săptămâna trecută, Fundația Regală Margareta a României a celebrat Ziua Internațională a Persoanelor Vârstnice printr-o serie de evenimente menite să semnaleze problema îmbătrânirii populației, dar și să ajute la creșterea calității vieții seniorilor.

Conferința națională „Bune practici pentru o bătrânețe frumoasă” – 1 Octombrie, Teatrul Național București

Conferința națională „Bune practici pentru o bătrânețe frumoasă” a reunit peste 150 de specialiști din toată țara, reprezentanți din instituții publice, ONG-uri și mediul privat, care au adus în atenție perspectiva îngrijorătoare a îmbătrânirii accelerate a populației României, au împărtășit bune practici pentru vârstnicii vulnerabili, precum și modalități de implicare socială a vârstnicilor pentru o îmbătrânire activă.

Evenimentul a fost moderat de Iuliana Marciuc și s-a bucurat de participarea unor speaker valoroși, experți în problematica vârstnicilor, care au prezentat informații actuale și soluții eficiente și inovatoare în domeniul senectuții.

În cadrul conferinței, a fost lansat Topul nevoilor vârstnicilor din România și soluțiile oferite acestora, un raport statistic anual realizat de Telefonul Vârstnicului, după patru ani de funcționare a liniei telefonice. Analiza are la bază peste 36.000 de interacțiuni cu persoane de vârsta a III-a din toată țara și relevă principalele nevoi și problemele cu care se confruntă acestea.

Ziua Porților Deschise pentru seniorii din Transilvania care vor să devină voluntari – 1 și 2 Octombrie

5 centre sociale de tip școală după școală din județele Alba, Mureș și Sibiu și-au deschis porțile pentru seniorii din comunitate, oferindu-le ocazia să afle cum pot deveni voluntari pentru copii  în cadrul proiectului Generații, finanțat de Hochland România. Evenimentele sunt dedicate seniorilor interesați să se înscrie ca voluntari, care doresc să își asume un nou rol social, valorificându-și experiența, pasiunea sau talentul pentru un anumit domeniu în sprijinul copiilor din comunitate. Aceștia au avut ocazia să afle mai multe informații despre modalitățile de implicare, au împărtășit idei și propuneri și, mai ales, au făcut cunoștință cu personalul centrelor și cu copiii.

Masă de socializare la Hanu’ Berarilor – 2 Octombrie

50 de persoane vârstnice din București, beneficiari ai Telefonului Vârstnicului și voluntari seniori ai Centrul Comunitar Generații au fost invitate la masă de socializare în restaurantul Hanu’ Berarilor. Aceștia au  petrecut câteva ore frumoase împreună, au socializat și s-au bucurat de o masă caldă, oferită prin campania socială Fii Îngerul Unui Batrân, derulată de Grupul City Grill.

Le mulțumim celor implicați în organizarea acestor evenimente și le urăm un călduros „La mulți ani!” tuturor seniorilor!Doneaza