Voluntariatul poate alina suferințele și renaște speranța | Fundația Regală Margareta a României
Voluntariatul poate alina suferințele și renaște speranța | Fundația Regală Margareta a României
27373
post-template-default,single,single-post,postid-27373,single-format-standard,ajax_updown_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-9.5,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-28060

Voluntariatul poate alina suferințele și renaște speranța

Voluntariatul poate alina suferințele și renaște speranța

Doamna Geta Huiculescu are 67 de ani și este de profesie învățător, o meserie minunată cum o descrie chiar dumneaei. Odată cu ieșirea la pensie, a continuat să lucreze cu copiii, implicându-se în activități de voluntariat.

Anul 2012 a adus și o pierdere de neînlocuit ca mamă, dar și pentru familia dumneaei. Tot atunci, la sfârșitul anului școlar, ieșirea la pensie a adus cu sine și pierderea rolului de dascăl și părăsirea scenei sociale.

Pensionarea mea a crescut în mine un vid imens. Grila de pensionare era pentru mine ca o bancă de acuzare. A trebuit să las creta, să închid catalogul și să nu mă mai întorc la școală pentru a prelua o nouă generație, plină de minunății, cum este cea a copiilor.,  ne spune doamna Huiculescu.

Ca fostă învățătoare, dna Huiculescu s-a gândit că ar putea continua lucrul cu copiii, de data aceasta, în calitate de voluntar la o casă de copii din oraș, pentru câteva ore pe zi. Acest prim an de voluntariat a învățat-o multe, venind în completarea experienței de învățător. S-a inscris apoi ca voluntar într-un alt proiect care viza educarea copiilor cu dificultati de învățare, în special a celor de etnie romă, iar în anii următori, a reînceput munca la clasă, înlocuind o colegă bolnavă. Astfel, la sfârșitul anului școlar 2017-2018, s-a regăsit încheind din nou, situații și statistici școlare.

Din 2019, doamna Huiculescu este voluntar pentru copiii din Centrul Generații din Războieni Cetate, județul Alba, unde organizează atelierul de muzică Micii instrumentiști”. În cadrul atelierului, copiii își dezvoltă aptitudinile muzicale prin sesiuni de interpretare muzicală cu voce sau instrument. Voluntariatul i-a redat sentimentul de utilitate, oferindu-i șansa de a-și continua activitatea de decenii, aceea de a veni în sprijinul copiilor, și de a le transmite acestora pasiunea dumneaei de o viață și iubirea pentru muzică.

Oportunitatea de a continua ca voluntar în acest minunat Centru de zi din Războieni, a venit ca o binecuvântare: întâi pentru activitatea muzicală pentru care am fost solicitată și pe care o consider o prelungire a pasiunii mele pentru muzică, apoi pentru că pot fi utilă acestui grup de copii minunați de care m-am atașat în scurt timp, dovadă că muzica este prima activitate trâmbițată din Cer, pentru noi, pământenii. Aici am ajuns la concluzia că modul de a face ca seniorii să dea mâna cu juniorii este cea mai frumoasă și potrivită idee, întrucât maturitatea și inocența se completează reciproc și au ca numitor comun iubirea pentru aproapele nostru, care ne leagă pe unii de alții și împreună de Dumnezeu. ne-a destăinuit doamna Huiculescu.

În prezent, 6 centre sociale desfășoară programul Generații în zona Transilvaniei, proiect suținut în parteneriat cu Hochland România.   49 de seniori voluntari sunt implicați în ateliere intergeneraționale prin care vin în sprijinul copiilor.



Doneaza