Un computer poate însemna un viitor mai bun pentru un copil fără posibilități | Fundația Regală Margareta a României
Un computer poate însemna un viitor mai bun pentru un copil fără posibilități | Fundația Regală Margareta a României
27213
post-template-default,single,single-post,postid-27213,single-format-standard,ajax_updown_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-9.5,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-28060

Un computer poate însemna un viitor mai bun pentru un copil fără posibilități

Un computer poate însemna un viitor mai bun pentru un copil fără posibilități

„Este cel mai frumos cadou pe care l-am primit în viața mea!” a spus Ionela, extrem de încântată la primirea unui desktop performant, care îi va permite să participe, ca și ceilalți colegi, la școala on-line.

Ionela este elevă în clasa a VIII-a și, până anul trecut, a frecventat școala cu multă conștiinciozitate. Temele le făcea la Centrul de zi Diaconia, cu ajutorul profesorilor și al voluntarilor implicați în activitățile cu copiii.

Anul 2020, însă, a venit cu mari provocări, atât pentru ea cât și pentru părinții ei. Aceștia nu aveau bani pentru achiziționarea unui dispozitiv necesar conectării la școala on-line, nici curent electric și puține posibilități de a le oferi copiilor anumite condiții. În plus, familia este una numeroasă, Ionela având 11 frați pentru creșterea cărora trebuia să îi ofere ajutor mamei. Fetița s-a găsit astfel în imposibilitatea de a urma cursurile on-line, dar și de a petrece timp la Centrul de zi Diaconia, unde avea posibilitatea de a folosi un computer pentru participarea la orele școlare.

În luna decembrie, Ionela a primit cel mai frumos cadou, așa cum ea însăși a spus – un computer performant -. Odată cu primirea acestuia, lucrurile au început să se îmbunătățească, după ani de așteptare, tatăl obținând chiar și branșarea la curent electric. Acum, Ionela poate să stea acasă, să o ajute pe mama, dar și să se conecteze la școală, și să învețe pentru examenul de capacitate care o așteaptă anul acesta.

La Centrul de zi Diaconia din Brașov, susținut de Fundația Regală Margareta a României prin programul Generații, copiii care nu au un computer sau un telefon, au posibilitatea de a folosi instrumentele centrului pentru a participa la școală. Este o mare bucurie, însă, atunci când copii fără mari șanse la un viitor mai bun,pot să participe la cursurile on-line ale școlii chiar de la ei de acasă. Cu sprijinul SetrioSoft, în această iarnă zeci de copii vor primi echipamente personale care să le permită acest lucru.

 Doneaza