Tinere Talente 2020 - retrospectivă și rezultate | Fundația Regală Margareta a României
Tinere Talente 2020 - retrospectivă și rezultate | Fundația Regală Margareta a României
26709
post-template-default,single,single-post,postid-26709,single-format-standard,ajax_updown_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-9.5,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive

Tinere Talente 2020 – retrospectivă și rezultate

Tinere Talente 2020 – retrospectivă și rezultate

Programul Tinere Talente oferă tinerilor artiști un sprijin complex, constând în burse pentru dezvoltare artistică, sesiuni de mentorat și oportunități de promovare. În 2020, an marcat de una dintre cele mai mari provocări mondiale, programul a fost nevoit să se adapteze, astfel încât bursierii să beneficieze, în continuare, de această susținere.

Sesiunile de mentorat au luat forma întâlnirilor on-line între bursieri și invitați renumiți din domeniul muzicii și al artelor vizuale: dirijorul Gabriel Bebeșelea, violoncelistul Andrei Ionița, dirijorul Tiberiu Soare, tenorul Teodor Ilincăi, violoncelistul Marin Cazacu, pianistul Vlad Iftinca, violistul Răzvan Popovici pianista Verona Maier, violoncelistul Octavian Lup, și  artiștii vizuali, precum Suzana Dan și Ioana Ciocan.

Promovarea actelor lor artistice s-a realizat prin multe producții disponibile on-line și prin recitaluri în spații deschise, neconvenționale pentru muzica clasică. Tinerii muzicieni au susținut recitaluri la Opera Națională Română, în cadrul  „Serilor de Operă și Balet pe Esplandă” , la Casa Artelor  „Dinu Lipatti” , cu ocazia Zilei Limbii Române, dar și în stagiunea muzicală  „Iosif Sava”  de la Muzeul Suțu.  Artiștii vizuali și-au expus creațiile în cadrul expoziției  „Identități” , organizate de Fundație, la Elite Art Gallery, dar și în multe alte locații din țară și străinătate.

Bursele de dezvoltare personală, au fost foarte utile în achiziționarea de instrumente muzicale, partituri, materiale de lucru, mijloace tehnice necesare pentru pregătirea artistică și pentru învățământul on-line, dar și pentru achitarea taxelor de înscriere la concursuri.

În situația actuală, și mai ales în ciuda acesteia, rezultatele programului Tinere Talente 2020 și realizările bursierilor ne bucură și ne fac mândri:

  • 30 de bursieri muzicieni și artiști vizuali susținuți cu burse în valoare de 2000 de euro,
  • 17 sesiuni de mentorat on-line organizate de Fundație,
  • 17 participări la expoziții individuale și de grup,
  • 8 premii la importante concursuri de muzică naționale și internaționale,
  • 10 participări la concerte cu orchestră, în rol de soliști,
  • 9 recitaluri și expoziții organizate de Fundație,
  • 3 competiții internaționale de design vestimentar,
  • 2 emisiuni televizate – România are nevoie de artă și Gala Tinere Talente 2020.

 Doneaza