
12 iul. 986 de steluțe strălucitoare la sfârșit de an școlar
În 2020-2021, continuarea pandemiei și modelul de educație hibrid au adâncit părăsirea școlii, pentru că mulți copii din mediul rural și cei din medii defavorizate nu au dispus de echipamente, de internet sau de îndrumarea necesară pentru a se conecta la școala online. Prin programele sociale și educaționale ale Fundației, copiii din familii sărace au fost susținuți pentru a continua educația în ciclul primar, gimnazial sau liceal.
Astfel, anul școlar care s-a încheiat a fost unul cu rezultate de succes pentru 986 de copii ce au beneficiat de sprijin pentru educație prin programele Fondul Special pentru Copii și Centrele Generații.
- 95% dintre copii au absolvit anul școlar și își continuă studiile în clasa următoare;
- 52% dintre copii și-au îmbunătățit rezultatele școlare;
- 830 de copii au participat la un after-school social, prin proiectele desfășurate în 21 comunități defavorizare cu sprijinul Hochland România, #instaredebine finanțat de Kaufland FDSC, Raiffeisen Bank, Cargus, Fundația Bosch și Sofmedica;
- 178 de copii au primiti burse pentru școală, susținute de Yardi Romania, Henkel Romania, Real Grup Invest și Kato Group.
Suntem foarte mândri de cei care au reușit să finalizeze un ciclu de studii sau au avut performanțe deosebite în anul școlar 2021-2022!
- 88 copii au susținut evaluarea națională și vor merge la liceu sau colegii tehnice;
- 5 elevi aflați în ultimul an la liceu au promovat Bacalaureatul. Din cei care au promovat examenul de Bacalaureat, doi au decis să-și continue studiile, intrând la Facultatea de Drept și Facultatea de Automatică;
- 52 de copii au obținut diplome speciale pentru rezultatele extraordinare obținute la învățătură, la olimpiade, concursuri școlare și pentru perfomanțe sportive;
- 4 copii fac voluntariat la Crucea Roșie și la două ONG-uri locale.
Activitățile intergeneraționale au contribuit atât la rezultatele copiilor,cât și la lărgirea orizontului de cunoaștere și dezvoltarea abilităților emoționale sau practice:
- 334 de copii au participat la cursuri de viață sănătoasă, pe teme de igienă, nutriție și relații;
- 820 de copii au participat la ateliere vocaționale de artă, creație sau meșteșuguri;
- 830 de copii au fost implicați în procese de consiliere sau ateliere de dezvoltare emoțională.
Luca are 14 ani, cântă la pian și la acordeon, dar este pasionat și de matematică, informatică și medicină. Pe lângă orele pe care le dedică studiilor, Luca participă la treburile gospodărești, el și cei 5 frați ai săi fiind singurele ajutoare ale mamei, după dispariția bruscă a tatălui lor într-un accident cumplit. Deși trebuie să îndure neajunsuri și multă incertitudine, Luca visează să își depășească condiția și să îi facă mândri pe cei dragi, la fel ca și frații lui care îndrăgesc cu toții câte un instrument. Anul acesta, Luca a câștigat Concursul Interjudețean de interpretare vocal-instrumentală din Suceava, secțiunea Pian și a mers foarte bine cu școala. Realizările lui se bazează și pe sprijinul primit prin Fondul Special pentru Copii. Mama este foarte recunoscătoare Fundației și finanțatorilor: „M-au ajutat să îmbunătățesc viața copiilor mei, să le fac viața mai bună și lor, dar și mie!”