Speranță în viețile copiilor nevoiași, de sărbători | Fundația Regală Margareta a României
Speranță în viețile copiilor nevoiași, de sărbători | Fundația Regală Margareta a României
28953
post-template-default,single,single-post,postid-28953,single-format-standard,ajax_updown_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-9.5,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-28060

Speranță în viețile copiilor nevoiași, de sărbători

Speranță în viețile copiilor nevoiași, de sărbători

Când auzim de Moș Crăciun, ne învăluie nostalgia copilăriei și bucuria pe care o simțeam în dimineața primei zile de Crăciun, când deschideam pe nerăsuflate cadourile apărute ca prin magie, peste noapte, sub brad.

Însă, din cauza situațiilor materiale precare în care trăiesc zi de zi, unii copii nu știu ce este bucuria sărbătorilor de iarnă sau a darurilor primite sub bradul de Crăciun. Pentru ei, Moș Crăciun n-a existat niciodată, iar ziua de Crăciun a fost ca oricare alta.

În 2021, cu ajutorul partenerilor, sponsorilor și donatorilor, am reușit să dăruim copiilor pe care Fundația Regală Margareta a României i-a sprijinit de-a lungul anului și i-a ajutat să continue școala, din Centrele Generații și Fondul Special pentru Copii, mai mult decât ajutor material. Le-am dăruit zâmbete, încredere, speranța unui viitor mai bun și certitudinea că, în ciuda greutăților de care se lovesc zilnic, există oameni cărora le pasă.

Astfel, în luna decembrie, 50 de copii înscriși la Centrul Generații din București au primit cadouri pregătite de angajații companiei Cargus. Johnson Wax a făcut donații generoase în produse de uz casnic, iar Henkel România a donat 10 laptop-uri, care îi vor ajuta pe copii să continue școala online și să rămână conectați cu educația.

Tot înainte de sărbători, compania Cargus a reaprins magia Crăciunului pentru beneficiarii Fundației, oferind 60 de pachete cadou, constând în mâncare tradițională, produse dulci și șampanie pentru familiile copiiilor din programul Fondul Special pentru Copii. Alte 272 de cadouri au fost distribuite către copiii din toată țara. Și Ecco Shoes s-au alăturat cauzei noastre, contribuind cu donații în articole de îmbrăcăminte, jucării, rechizite școlare, produse de igienă, la dulciuri și produse neperisabile și 9000 de perechi de șosete distribuite către 29 ONG-uri din țară.

De asemenea, cu sprijinul sponsorilor, în luna decembrie, Centrele Generații din țară au reușit să organizeze diferite activități interactive. Centrele sponsorizate de Raiffeisen Bank au organizat un Atelier de „Sărbători creștine”, ateliere de creație/pictură, ateliere de lectură și un atelier de „Călătorie în jurul lumii”.

„La Atelierul de croitorie am învățat să coasem și am fost bucuroasă că ne facem bonete.”– Carolina, 11 ani.

În Centrele sponsorizare de Hochland, au fost inițiate ateliere de bune maniere și etică, ateliere de dezvoltare vocațională, de gastronomie, de prim ajutor și educație sanitară și un atelier de orientare turistică.

„La Educație Rutieră mă bucur că am aflat că pe trecera de pietoni trebuie să ne dăm jos de pe bicicletă. Nu am știut. De acum voi fi mai atentă.“ – Anca, 11 ani.

În cadrul Centrelor sponsorizate de Kaufland, s-au organizat atelierele „Educație pentru o viață sănătoasă prin sport, nutritie și dezvoltare personală”, un club de fabule și un atelier de educație financiară.

„La Educație Antreprenorială am învățat că a fi antreprenor nu înseamnă doar să fii șef. Trebuie să faci de toate până să ai o afacere bună.” – Alisia, 13 ani.

Împreună am reușit să aducem, în fiecare an, zâmbete în viețile multor copii!Doneaza