Societatea Națională Nuclearelectrica S.A., sponsor al proiectului Fondul pentru Vârstnici - Ajutor pentru comunități | Fundația Regală Margareta a României
27225
post-template-default,single,single-post,postid-27225,single-format-standard,ajax_updown_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-9.5,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-28060

Societatea Națională Nuclearelectrica S.A., sponsor al proiectului Fondul pentru Vârstnici – Ajutor pentru comunități

Societatea Națională Nuclearelectrica S.A., sponsor al proiectului Fondul pentru Vârstnici – Ajutor pentru comunități

În perioada septembrie 2020 – februarie 2021, 60 de vârstnici beneficiari ai Centrelor de servicii de îngrijire și asistență la domiciliu din cadrul Asociației Caritas Mitropolitan Greco-Catolic Blaj, au fost sprijiniți de Fundația Regală Margareta a României, împreună cu Societatea Națională Nuclearelectrica, prin programul Fondul pentru Vârstnici.

Fondurile au fost utilizate pentru a ajuta seniori din 4 localități – Sibiu, Blaj, Cenade și Bucerdea Grânoasă, aflați în situații de risc – trăiesc singuri, nu primesc ajutor din partea familiei, au o stare de sănătate precară, sunt izolați la domiciliu, sunt imobilizați sau au dificultăți de deplasare, nu dispun de resurse financiare care să le permită un trai decent etc.

În contextul pandemiei au apărut noi nevoi în viața vârstnicilor, în timp ce lipsurile cotidiene s-au acutizat. Implementarea programului în cele 4 comunități a avut ca obiectiv îmbunătățirea calității vieții persoanelor vârstnice. De asemenea, s-a urmărit creșterea capacității comunității de a oferi sprijin pentru cea mai vulnerabilă categorie în contextul pandemiei, prin susținerea cu grant a organizației partenere care desfășoară programe de intervenție și ajutorare pentru vârstnicii aflați în situații de risc.

În cele șase luni de implementare în cele 4 comunități, programul Fondul pentru Vârstnici a asigurat accesul seniorilor la servicii integrate de îngrijire la domiciliu, sociale și medicale, dar și ajutor în produse precum kituri de igienă personală și pachete cu alimente de bază. Toate aceste acțiuni au avut ca scop reducerea riscului de izolare și neglijare a persoanelor vârstnice vulnerabile în contextul pandemiei COVID-19, creșterea gradului de protecție personală, precum și informarea beneficiarilor în vederea reducerii riscului de contaminare cu virusul SARS-COV-2. Facilitarea accesului la serviciile sociale destinate persoanelor vârstnice, au contribuit la scăderea numărului de persoane instituționalizate în cele 4 comunități, reducând, totodată, și presiunea financiară asupra familiilor aparținătoare și a comunității.



Doneaza