Simona Mihai, Corporate Fundraiser - un exemplu de altruism, diplomație și generozitate | Fundația Regală Margareta a României
28575
post-template-default,single,single-post,postid-28575,single-format-standard,ajax_updown_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-9.5,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-28060

Simona Mihai, Corporate Fundraiser – un exemplu de altruism, diplomație și generozitate

Simona Mihai, Corporate Fundraiser – un exemplu de altruism, diplomație și generozitate

Altruismul, entuziasmul și dăruirea sunt doar câteva din calitățile oamenilor de bine, iar colega noastra, Simona Mihai,  este un exemplu clar în acest sens. Și ce altă dovadă mai mare decât faptul că, de-a lungul timpului, unul dintre hobby-urile Simonei a fost strângerea de fonduri pentru pentru familii vulnerabile? În ultimii doi ani, acest hobby a devenit pentru ea activitatea pe care o desfășoară în cadrul Fundației, în calitate de Corporate Fundraiser. Diplomația și răbdarea ei sunt cu siguranță printre factorii cere au dus la o rată mare de succes în ceea ce privește atragerea de fonduri atât de necesare pentru desfășurarea proiectelor pe care le implementăm. Simona este, după cum ea însăși spune, „puntea de legătură între oamenii de bine: echipa Fundației […] și susținătorii, companii și societăți, care se alătură inițiativelor și cu ajutorul cărora proiectele prind viață”.

1.Spune-ne un pic despre experiența ta în sectorul neguvernamental.

În urmă cu peste 15 ani mă angajam cu entuziasm la primul job. În timp, am activat în diferite medii de lucru, m-am informat, am învățat din experiențele și situațiile pe care le-am traversat, am cercetat, am analizat, am observat, am relaționat și am urmărit ca activitatea desfășurată să fie nu doar în armonie cu mintea, dar și cu sufletul. Când încă nu activam în mod oficial în sistemul neguvernamental, din dorința de a aduce o contribuție în viața semenilor, m-am implicat în acțiuni de sprijin organizate pentru familiile fără adapost, femei și copii victime ale violenței domestice. Atrăgeam donații și contribuții pentru acțiunile punctuale desfășurate. Pe atunci era un hobby, ceva ce făceam în timpul liber și într-un cerc restrâns. Hobby-ul a devenit în prezent activitatea principală desfășurată în cadrul Fundației Regale Margareta a României.

2. Ce anume te motiveaza să continui această muncă?

Sunt mulți factori motivatori însă am să îi menționez pe cei mai puternici: oamenii, speranța și recunoștința. Grija pentru semeni este combustibilul activității desfășurate. Îmi reamintesc constant care este scopul final al eforturilor depuse în munca de zi cu zi și gândul acesta amplifică motivația de a continua. Speranța este ceea ce mă ține conectată cu scopul, cred în faptul că schimbările aduse în viața beneficiarilor prin proiectele implementate generează pe termen lung o îmbunătățire a calității vieții lor. Consider faptul că sentimentul de recunoștință ne potențează pe noi ca indivizi, în unele situații suntem receptori și primim, însă la rândul nostru devenim generatori și oferim. Astfel, cu recunoștință pentru toate momentele în care am primit, îmi doresc să contribui prin munca mea și să ofer.

3. Cum crezi că te-a schimbat faptul că lucrezi într-un ONG?

Mi-a întărit ideea conform căreia dacă ne unim forțele putem genera schimbări mari. Susținătorii unei cauze au impact limitat în mod individual însă în mod colectiv devin un motor al schimbărilor în comunitate. Activitatea în Fundație mi-a facilitat descoperirea societății civile în România și m-a determinat să îmi doresc să cunosc mai multe despre actorii implicați și mecanismele de intervenție în comunitate. Oamenii pe care i-am întâlnit m-au inspirat profesional și uman, am descoperit modele de manifestare a pasiunii, răbdării, curajului și iubirii de semeni.

4. Care este rolul tău în organizație?

Ca și Corporate Fundraiser misiunea mea este să atrag fondurile necesare derulării și implementării proiectelor sociale. Aș putea spune că sunt puntea de legătură între oamenii de bine: echipa noastă, a Fundației, care conturează soluții pentru nevoile identificate în comunitate și susținătorii, companii și societăți, care se alătură inițiativelor și cu ajutorul cărora proiectele prind viață.

5. Ce îți place cel mai mult din ceea ce faci?

Mă bucură faptul că activitatea pe care o desfășor îmi oferă posibilitatea de a avea o contribuție în viața semenilor. O mare parte din timpul și energia noastră le alocăm job-ului, acesta este unul dintre motivele pentru care mi-am dorit ca ceea ce fac să fie în acord cu parte dintre principiile și valorile personale.

6. Care au fost cea mai mare provocare și cea mai mare satisfacție din activitatea ta, de până acum, la Fundație?

Consider că una dintre cele mai mari provocări este să construiești relații cu partenerii Fundației, să menții și să optimizezi gradul de încredere dobândit în momentul în care au decis alăturarea în proiect și alocarea unei finanțări. Satisfacția apare de fiecare dată când atragi o nouă contribuție pentru că asta înseamnă că poți sprijini un număr mai mare de persoane sau pe o durată mai lungă de timp.

7. Cum a decurs această perioadă dificilă pentru tine și echipa Fundației?

Cred că această perioadă este provocatoare pentru noi toți și pentru întreaga omenire, debutul pandemiei a generat efecte în toate domeniile vieții noastre ceea ce a făcut ca presiunea să fie mai mare. Ne-am regăsit într-un context nou, ne-am adaptat la noile condiții de lucru și de viață. În echipă ne-am mobilizat repede, am strâns rândurile și am gândit soluții pentru cum să le rămânem aproape beneficiarilor noștri. Dacă nouă ne era greu lor le era imposibil, efectele pandemiei au adâncit nevoia de sprijin. Știam că pentru mulți dintre ei suntem singura soluție și asta ne-a motivat să trecem peste toate provocările. M-am bucurat să constat că în fața unei încercări am fost uniți, în România au fost mobilizate fonduri și donații considerabile p pentru sprijinirea sectorului medical, persoanelor aflate în situații dificile de viață, vârstnicilor vulnerabili sau copiilor din medii defavorizate.

8. Care sunt valorile tale, lucrurile care contează pentru tine?

Bunătate, implicare, cooperare, compasiune, iubire, dreptate, evoluție, armonie, înțelepciune, contribuție, respect. Port cu mine zi de zi în suflet iubirea pentru că mă ajută să fiu o persoană mai bună, mă implic pentru că îmi doresc o lume dreaptă, consider că dacă cooperăm reușim să trăim în armonie, respectul este o formă de manifestare a înțelepciunii, compasiunea mă determină să îmi doresc să fiu în contribuție, scopul omniprezent este evoluția.

9. Ce hobby-uri ai si ce ți-ai dori să faci pe plan personal și nu ai reușit încă?

Fotografia, îmi place să compun cadre inspirată de momentul, situația, acțiunea în care mă aflu. Regăsesc bucurie în a fotografia sau a descoperi cu admirație printr-o fotografie universul interior al celui din spatele obiectivului. Mi-am dorit să am o mai mare înțelegere a gândurilor, emoțiilor și propriilor manifestări astfel că am început în urmă cu câțiva ani să studiez psihologia. Sunt într-o continuă observare de sine, conștientizare a emoțiilor, îmi doresc să creez relații armonioase și să trăiesc în fiecare zi cu prezență. Îmi place să ies cât mai des în natură și să mă bucur de lucrurile simple dar atât de frumoase ale vieții (răsăritul soarelui, o îmbrățisare cu un om drag, culorile frunzelor toamna, un cățel prietenos, o melodie faină, un desert favorit 😊).Doneaza