Seniorii din Transilvania au răspuns pozitiv apelului de a deveni voluntari pentru copii | Fundația Regală Margareta a României
Seniorii din Transilvania au răspuns pozitiv apelului de a deveni voluntari pentru copii | Fundația Regală Margareta a României
24362
post-template-default,single,single-post,postid-24362,single-format-standard,ajax_updown_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-9.5,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive

Seniorii din Transilvania au răspuns pozitiv apelului de a deveni voluntari pentru copii

Seniorii din Transilvania au răspuns pozitiv apelului de a deveni voluntari pentru copii

5 centre sociale de tip școală după școală din județele Mureș, Sibiu și Alba au lansat apelul de voluntariat către seniorii din comunitate, invitând persoanele interesate să le cunoască activitățile și să îi întâlnească pe copii. Mulți dintre seniori au venit cu propuneri concrete prin care se pot implica în sprijinul copiilor, dorind să își valorifice experiența, talentul sau pasiunile. Cel mai vârstnic voluntar inscris până acum are 76 de ani, dar anii nu sunt o piedică atunci când ești determinat să îți recâștigi pofta de viață.

Seniorii au venit cu propuneri de cursuri și ateliere pe care le vor pune în practică pe parcursul acestui an școlar în cadrul proiectului Generații, desfășurat de Fundația Regală Margareta a României în parteneriat cu Hochland România. Activitățile vizează progresul școlar al copiilor sau dezvoltarea lor vocațională sau personală.

Unele dintre activități vin în sprijinul pregătirii școlare, consolidând cunoștințele solicitate de programa școlară – Clubul de film documentar pe teme de istorie, geografie, științele naturii, Magia Lecturii, Club de știință, Creativitate și eficiență în dobândirea abilităților scris, citit, lectură în limba română.

Alte ateliere propuse de seniori vor aduce  ineditul în viața centrelor – Educație civică prin teatru, De la matematică la artă, Fotbal pentru copii, Schimb de mingi între generații, Micii instrumentiști, Club de pictură, Educație financiară prin joc, Pirogravura ca artă, Să grădinărim sau Inițiere în tainele bucătăriei.

Înscrierea sau obținerea detaliilor despre voluntariat se poate face prin apelarea numărului 0800-460-001 – Telefonul Vârstnicului – linie gratuită și confidențială de consiliere socială pentru vârstnicii din România.

Partener: Doneaza