Școala din containere din Vaideiu | Fundația Regală Margareta a României
Școala din containere din Vaideiu | Fundația Regală Margareta a României
25503
post-template-default,single,single-post,postid-25503,single-format-standard,ajax_updown_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-9.5,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive

Școala din containere din Vaideiu

Școala din containere din Vaideiu

În 2011, în inima României, se închideau 3 școli de stat, refuzând dreptul la educație copiilor din 3 sate din Comuna Ogra, județul Mureș. Cel puțin 100 de copii riscau să meargă zilnic câțiva kilometri pe jos până la cea mai apropiată unitate de învăţământ și, probabil, cei mai mulți dintre ei ar fi abandonat școala din această cauză. Din convingere, pasiune și, mai ales, din dragoste pentru copii și învățătură, doamna Leontina Boredea a amenajat în satul Vaideiu o școală din containere de tir, pe care a reușit să o doteze cu cele necesare desfășurării orelor de școală. Au inclusiv un laborator de informatică.

Școala din containere din satul Vaideiu funcționează din 2011, în baza donațiilor pe care le primește prin Asociația familie și educație pentru copii. Copiii provin din familii extrem de sărace, cu venituri insufieciente sau din centrul de plasament.

Fundația Regală Margareta a României a cooptat 3 donatori din România – Fan Courier, Enayati Group și City Grill – care au răspuns cu suflet și entuziasm apelului nostru, venind în sprijinul elevilor și școlii din Vaideiu. Pe parcursul anului 2019, am susținut prin eforturi comune școala din Vaideiu, cu resurse necesare pentru a îmbunătăți condițiile în care se desfășoară activitățile școlare și pentru a oferi copiilor diverse tipuri de ajutor.

În urma finanțărilor primite, școala oferă zilnic copiilor o masă caldă și poate achiziționa materiale educaționale și igienico-sanitare. În plus, școala a primit ajutorul necesar pentru izolarea termică și încălzire pe timp de iarnă, pentru salariile profesorilor și pentru repararea microbuzelor care transportă elevii din satele învecinate.

Copiii primesc îmbrăcăminte, încălțăminte, rechizite și alimente, iar de Crăciun au primit cadouri, în urma campaniei Scrisori pentru Moș Crăciun, desfășurată de Fundația Vodafone Romania.

Fundația Regală Margareta a României continuă să sprijine școala din Vaideiu, oferindu-le copiilor posibilitatea unei vieți mai bune și dându-le ocazia să învețe și să depășească mediul sărac din care provin.

Sponsori:

 Doneaza