Șase detalii inedite despre Concertul Regal Caritabil din 2019 | Fundația Regală Margareta a României
Șase detalii inedite despre Concertul Regal Caritabil din 2019 | Fundația Regală Margareta a României
23871
post-template-default,single,single-post,postid-23871,single-format-standard,ajax_updown_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-9.5,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive

Șase detalii inedite despre Concertul Regal Caritabil din 2019

Șase detalii inedite despre Concertul Regal Caritabil din 2019

Concertul Regal caritabil va avea loc vineri, 25 octombrie 2019, la Ateneul Român, în prezența Familiei Regale a României.
Biletele pot fi achiziționate de pe eventbook.ro.
Urmând tradiția începută de Carol I și de Regina Elisabeta prin fundațiile regale, continuată apoi de Regina Maria și Carol II, Fundația Regală Margareta a României și-a asumat misiunea de a sprijini și promova talentul tinerilor artiști români.
Ediția din acest an a Concertului Regal reunește artiști de excepție și oferă un program muzical deosebit, însă există câteva detalii mai puțin cunoscute care fac din acest eveniment unul inedit.

  1. Este cea de-a douăsprezecea ediție a Concertului Regal

Concertul Regal este unul dintre cele mai longevive și de succes evenimente de strângere de fonduri din România. Prima ediție s-a defășurat în anul 2008, iar de atunci, în fiecare an, cei mai valoroși muzicieni ai momentului și mari orchestre au urcat pe scena Ateneului Român, pentru susținerea tinerilor artiști talentați. De-a lungul timpului, Concertul a avut loc în mod tradițional pe 25 octombrie, de ziua de naștere a Regelui Mihai I al României, fondator al Fundației alături de Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei române.

  1. Concertul Regal se bucură de prezența celei mai bune orchestre din România la ora actuală

Orchestra Română de Tineret reunește cei mai talentați tineri muzicieni din România pentru o experiență artistică unică care are ca scop atingerea unui înalt nivel de performanță. Este considerată cea mai bună orchestră din țară din ultimii ani, dar s-a remarcat în scurt timp și pe plan muzical internațional. Membră din 2011 a EFNYO (European Federation of National Youth Orchestras), anul acesta Orchestra Română de Tineret a fost prezentă pe scene din SUA, Belgia, Bulgaria, Macedonia de Nord, Serbia, Germania și Luxemburg, în cadrul unor turnee de succes care i-au sporit prestigiul și aprecierea mondială.

  1. Soliștii și dirijorul

Soprana Cellia Costea, tenorul Teodor Ilincăi și dirijorul Gabriel Bebeșelea au cunoscut succesul pe marile scene ale lumii și se află printre cei mai valoroși muzicieni români ai momentului. Acum, cei trei se reunesc pentru prima dată pe scena Ateneul Român, cu ocazia Concertului Regal caritabil, pentru a oferi publicului o experiență muzicală de excepție.
Cellia Costea este una dintre cele mai frumoase, calde și răscolitoare voci feminine românești de operă ale ultimelor două decenii, și este considerată vocea feminină numărul 1 a Operei din Atena.
Teodor Ilincăi este unul dintre cei mai cunoscuți și apreciați tenori ai generației sale, prezent pe scena a prestigioase teatre de operă. Posesor a numeroase premii și distincții, el participă în cadrul unor importante gale naționale și internaţionale cu scop caritabil.
Admirat pentru entuziasmul şi muzicalitatea sa, dirijorul Gabriel Bebeșelea este recunoscut ca fiind unul dintre cei mai talentaţi dirijori români ai ultimelor decenii. Gabriel Bebeșelea este Dirijor Principal al Filarmonicii de Stat „Transilvania” Cluj-Napoca, cu numeroase prezențe la pupitrul unor orchestre de renume mondial.

  1. Programul muzical

Anul acesta, programul muzical al Concertului Regal este unul special. Aducem un omagiu epocii de aur a Marii Opere din Italia, cu un program care va încânta publicul și îl va introduce în atmosfera fastuoasă și boemă a acestui gen muzical. O selecție de arii celebre din opere de Verdi, Puccini, Leoncavallo și Mascagni vor fi oferite de cei doi soliști, Cellia Costea și Teodor Ilincăi, acompaniați de Orchestra Română de Tineret, dirijată de Gabriel Bebeșelea.

  1. Ritualul unei experiențe regale

Concertul Regal se desfășoară după un ritual bine stabilit. Fiecare ediție a evenimentului are loc în prezența Familiei Regale a României. In Loja Regală, locurile invitaților speciali sunt stabilitate dinainte, luand din considerare ordinea de precădere. Familia Regala își face apariția în Loja Regală la ora 19:00. In debutul evenimentului, orchestra interpretează Imnul Regal, apoi are loc proiecția filmului Tinere Talente. În foaier poate fi admirată expoziția de arte vizuale a bursierilor Tinere Talente, se pot face în continuare donații pentru program sau se pot achiziționa obiecte cu însemnele Fundației. La final, Familia Regală socializează și face fotografii cu invitații în foaier. Publicul este așteptat în foaierul Ateneului Român cu o cupă de șampanie și un cocktail. Evenimentul este transmis live la TV și radio și se desfășoară pe durata a 90 de minute.

  1. Fondurile atrase și programul Tinere Talente

Fondurile strânse din vânzarea biletelor la Concertul Regal vor sprijini programul Tinere Talente, prin care Fundația oferă burse de studiu, mentorat și promovare celor mai talentați tineri artiști români proveniți din familii modeste. Fără ajutor, aceștia se află în pericolul de a-și abandona cariera artistică, din cauza lipsurilor materiale. Fondurile au însumat de-a lungul timpului peste 1.500.000 de euro, care au fost utilizați pentru susținerea a peste 300 de artiști aflați la început de drum. Ulterior, mulți dintre ei au reușit performanțe extraordinare pe plan național și internațional.

Partener:

 

 

Sponsori:Doneaza