Șansa la o altă viață pentru copiii din Bonțida | Fundația Regală Margareta a României
Șansa la o altă viață pentru copiii din Bonțida | Fundația Regală Margareta a României
30517
post-template-default,single,single-post,postid-30517,single-format-standard,ajax_updown_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-9.5,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-28060

Șansa la o altă viață pentru copiii din Bonțida

Șansa la o altă viață pentru copiii din Bonțida

Copiii de la Centrul Generații din Bonțida au avut oportunitatea să viziteze fabrica Bosch Cluj, unde au avut parte de o serie de activități special gândite pentru ei: au descoperit activitatea fabricii prin intermediul unui tur al zonei de producție, și-au exersat creativitatea în cadrul unui atelier la Școala Duală Bosch Cluj și au realizat schițele unei noi fabrici Bosch într-un atelier de desen. Pe lângă o modalitate de petrecere a timpului liber într-un mod plăcut, vizita a presupus și șansa de a avea acces la o altă realitate, diferită de cea de zi cu zi.

„Îmbrățișăm oportunitatea de a susține comunitatea locală ori de câte ori apare, cu atât mai mult atunci când vorbim despre educație și combaterea abandonului școlar, o problemă socială de mare importanță. Astfel, vizita la fabrica Bosch Cluj a copiilor de la Centrul Generații din Bonțida s-a lăsat cu trăiri și emoții puternice, dar și cu zâmbete pe fețele tuturor. Fără doar și poate, acești copii minunați, al căror potențial trebuie valorificat, reprezintă cea mai puternică dovadă a impactului pozitiv pe care îl putem avea în comunitate, prin implicarea și investiția în educație.” Monica Constantinescu, Directorul comercial al fabricii Bosch Cluj

Vizitarea fabricii Bosch este una dintre activitățile educative de vară din proiectul Generații, având ca scop lărgirea orizontului de cunoaștere și oferirea unor opțiuni de viitor.

Proiectul Generații este implementat de Fundaţia Creştină Diakonia Cluj Napoca în centrul social din comuna Bonțida. Alături de Fundația Bosch Romania, susținem anul acesta educația a 120 de copii în cadrul a 4 Centre Generații, ce oferă un program de tip after-school copiiilor din medii defavorizate din Bonțida, Blaj, Buziaș și București.

 

 

 Doneaza