Rămânem conectați - un proiect curajos de tehnologie pentru seniori | Fundația Regală Margareta a României
Rămânem conectați - un proiect curajos de tehnologie pentru seniori | Fundația Regală Margareta a României
26076
post-template-default,single,single-post,postid-26076,single-format-standard,ajax_updown_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-9.5,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive

Rămânem conectați – un proiect curajos de tehnologie pentru seniori

Rămânem conectați – un proiect curajos de tehnologie pentru seniori

În această perioadă, tehnologia nu mai înseamnă înstrăinare, ci împreună – un cuvânt cu o însemnătate aproape magică pentru seniorii care se confruntă cu sigurătatea. Tehnologia poate facilita vârstnicilor conectarea cu cei apropiați. Dotarea seniorilor cu tablete și mici lecții oferite de voluntari reprezintă un proiect curajos al Asocației Niciodata singur – prietenii varstnicilor, pe care Fundația noastră a ales să îl susțină prin Fondul pentru Vârstnici. Seniorii sunt încântați că se pot vedea și pot conversa, chiar dacă doar virtual, mai ales că n-au mai ieșit din casă de luni bune pentru socializare. La prima lecție învață inclusiv să-și facă selfie. Mulțumim donatorilor că fac posibile astfel de momente prețioase, prin donația lor lunară de 2 Euro prin SMS la 8844 cu textul SINGUR.

Asociația Niciodată Singur  a reușit întodeauna să ofere beneficiarilor nostri cadrul ideal pentru socializare. Deoarece acest lucru nu mai este posibil, au identificat alte metode prin care să îi ajutăm să rămână conectați cu beneficiarii.

Cu sprijinul donatorilor, am oferit câte o tableta 3G și conexiune la internet pentru 35 dintre seniorii Asociației, acesta fiind unul dintre cele 10 proiecte finațate prin Fondul pentru Vârstnici . Vârstnicii au primit încântați provocarea de a învăța cum funcționează tabletele, mânați de perspectiva unei evadări, chiar și virtuale, dintre pereții locuințelor unde se află izolați de atâtea luni.  Sunt bucuroși că acum își pot vedea familia aflată departe (cei care încă o au), dar și prietenii din asociație și că se pot simți mai aproape de ei.

Oricine poate contribui la creșterea calității vieții vârstnicilor prin donație online sau prin SMS la 8844.Doneaza