Povești de prietenie între generații la Telefonul Vârstnicului | Fundația Regală Margareta a României
Povești de prietenie între generații la Telefonul Vârstnicului | Fundația Regală Margareta a României
23366
post-template-default,single,single-post,postid-23366,single-format-standard,ajax_updown_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-9.5,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive

Povești de prietenie între generații la Telefonul Vârstnicului

Povești de prietenie între generații la Telefonul Vârstnicului

La 77 de ani, doamna Gioglovan este veselă și optimistă, însă își poartă în suflet povara singurătății. În cele mai grele momente, vorbește cu florile și se roagă. La biserică ajunge mai rar pentru că picioarele nu o mai ajută să urce dealul și nici în grădina ei nu mai poate munci. Ca profesoară de biologie, a fost înconjurată de copii toată viața. A organizat multe drumeții și iubea să împărtășească elevilor tainele naturii. După ce s-a pensionat, a rămas singură. Momentele care îi mai îndulcesc zilele sunt cele în care foștii elevi o sună sau o vizitează.

În casa ei centenară a strâns amintiri de preț moștenite din familie și din perioada în care a fost dascăl. Cele mai dragi îi sunt cele cu Regele Mihai, pe care l-a cunoscut personal, și povestește cu mândrie despre Noul Testament ce a fost dăruit mamei sale de către Principesa Ileana, ca semn de mulțumire pentru că l-a îngrijit pe Regele Ferdinand.

Ioana răspunde cu suflet la Telefonul Vârstnicului, în fiecare zi. De-a lungul timpului, a cunoscut numeroși vârstnici, le-a ascultat poveștile, i-a îndrumat și le-a oferit sprijin emoțional, din toată inima. Pe doamna Gioglovan a cunoscut-o în urmă cu doi ani și a simțit încă de la început în glasul ei pofta de viață, dar și singurătatea.

Doamna Gioglovan este înscrisă în programul de reapelare săptămânală al proiectului Telefonul Vârstnicului. De fiecare dată, o întâmpină pe Ioana cu aceeași căldură, bucuroasă că poate să îi povestească despre viața ei, despre dureri, dar și despre micile bucurii pe care le are. Între cele două s-a creat o legătură specială. Discută subiecte diverse, împart sfaturi, iar doamna Gioglovan îi recită Ioanei poezii. După fiecare conversație telefonică, Ioana este fericită că a putut oferi un strop de alinare, iar doamna Gioglovan se bucură că are o prietenă de încredere.

Aceasta este doar una din multele povești de prietenie intergenerațională, create prin proiectul Telefonul Vârstnicului.Doneaza