Oana Sima, primii pași către o carieră artistică | Fundația Regală Margareta a României
Oana Sima, primii pași către o carieră artistică | Fundația Regală Margareta a României
29562
post-template-default,single,single-post,postid-29562,single-format-standard,ajax_updown_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-9.5,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-28060

Oana Sima, primii pași către o carieră artistică

Oana Sima, primii pași către o carieră artistică

Născută în Ploiești, Oana Sima a știut de la o vârstă fragedă că vrea să urmeze calea artei, iar familia sa i-a incurajat de timpuriu ambițiile artistice. Liceul a jucat un rol important în dezvoltarea sa, urmând secția de Ceramică, unde a avut mai multe reușite: premiul al II-lea la Olimpiada de Arte Vizuale, Arhitectură și Istoria Artei – secția Ceramică (2019) și expoziția „Simboluri tradiționale românești în lut” a Muzeului de Istorie și Arheologie Ploiești (2018).

Odată cu admiterea sa cu succes la Grafică, în 2019, Oana a realizat importanța învățăturilor preluate din modelarea lutului, iar în prezent urmărește prin arta sa fuzionarea graficii de șevalet cu arta digitală, creațiile sale prezentând astfel o paletă diversă de stiluri și medii. Oana pregătește în acest moment lucrarea de licență, tema ei dezvoltându-se în jurul părinților săi și a unui jurnal de călătorii scris de mama sa, care a decedat în anul 2020. Dificultățile create în urma acestui eveniment nu au descurajat-o pe Oana, ci au motivat-o să creeze mai mult, pentru a continua eforturile și timpul investit de familia sa. Cu ajutorul bursei, lucrarea de licență va lua forma exactă pe care Oana și-o dorește, fără să aibă impedimente din punct de vedere material, reprezentând cel mai important proiect personal cât și profesional al său de până acum. Bursa Tinere Talente o va ajuta pe Oana atât prin sprijinul material, dar mai ales prin mentorate, workshopuri, expoziții și evenimente.

Lucrările și proiectele Oanei au fost expuse în țară, în locuri precum: Muzeul Muncipiului București – Palatul Șuțu: „Cu creionul prin București(ul vechi)” (2022),  UNArte: „Care spatiu?” (2022), pe străzile Bucureștiului, în cadrul proiectului „Străzi cu renume” (2021), Casa Filipescu-Cesianu: „Jurnal de viață”  (2021), Elite Art Gallery: „Identități” (2021) și „Expoziție de artă contemporană” (2022),  cât și internațional, la galeria ART.NUMBER23 în cadrul expoziției Athens Open Art (2021). Dezvoltarea personală și încrederea în sine dobândită în cei 2 ani petrecuți în proiectul Tinere Talente promit un început activ și de succes al viitoarei sale cariere artistice.

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –

Este perioada în care puteți folosi impozitul personal pentru fapte bune!
Completați formularul 3.5% pentru a aduce binele oamenilor care se confruntă cu greutăți! Le dăm încredere și o mână de ajutor tinerilor talentați fără perspectiva unui viitor pe măsură.
Un formular 3.5% completat poate face diferența pentru ei!
Puteți afla mai multe detalii aici.Doneaza