Marius Ciobotă – Un It-ist cu inima de ONG-ist | Fundația Regală Margareta a României
Marius Ciobotă – Un It-ist cu inima de ONG-ist | Fundația Regală Margareta a României
27887
post-template-default,single,single-post,postid-27887,single-format-standard,ajax_updown_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-9.5,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-28060

Marius Ciobotă – Un It-ist cu inima de ONG-ist

Marius Ciobotă – Un It-ist cu inima de ONG-ist

Marius lucrează în Fundație de peste 20 de ani și, în tot acest timp, a fost sprijinul nostru pentru dezvoltarea digitală și toate problemele tehnice cu care ne-am confruntat. O singură persoană este un întreg departament de IT. Este un om vesel și răbdător, cu pasiune pentru munca pe care o face și, datorită lui, activitatea noastră a continuat zi de zi, mai ales în condițiile în care am desfășurat-o și de acasă. Iubește activitățile ce au legătură cu apa și îî place foarte mult să călătorească. În spatele abilităților practice atât de necesare pentru meseria lui, se află bucuria de a fi parte din acest perpetuum mobile al binelui care are în centru persoana umană.

  1. Spune-ne un pic despre experiența ta la Fundație.

Activitatea mea la Fundația Regală Margareta a României este una foarte bogată. De peste 20 de ani am experimentat tot felul de proiecte care au ajutat Fundația să evolueze foarte mult din punct de vedere IT. Practic, acum se poate lucra de oriunde, și acest lucru i-a ajutat pe colegii mei în timpul pandemiei, să fie foarte eficienți de oriunde.

  1. Ce anume te motiveaza să continui această muncă?

Îmi place să interacționez cu oamenii, știind că ei ajută la rândul lor tot oameni. Practic, este un perpetuum mobile, având ca numitor comun ființa umană de la A la Z. Experiența IT diferă de la persoană la persoană. Uneori nu poți să-ți continui activitatea deoarece laptopul îți dă bătai de cap și nu mai reusești s-o scoți la capăt. Cum să nu fiu fericit când, dintr-un singur click (uneori), îi pot reda vitalitatea laptopului și încrederea celor două mâini care îl butonează.

  1. Cum crezi că te-a schimbat faptul că lucrezi într-un ONG?

Am învățat să fiu mai tolerant și să fac lucrurile cu pasiune și abnegație. Dacă la început nu înțelegeam de ce doar pentru mine este atât de simplu și pentru alții este foarte complicat, lucrurile s-au schimbat pe parcurs. I-am ajutat să înțeleagă de ce se întâmplă unele lucruri și ce anume trebuie să facă pentru a identifica singuri cauza. Evoluția, și de o parte, și de cealalată, în acest domeniu, face ca persoana respectivă să capete și mai multă încredere în forțele proprii și bucuria că Uite, azi am mai învățat ceva!

  1. Care este rolul tău în organizație?

Rolul meu în Fundație este să le asigur colegilor eficiența maximă în ceea ce fac. Dacă tastatura lor răspunde aproape singură tuturor ideilor și conexiunilor, înseamnă că totul merge ca pe roate. Dacă în urma unui dialog zâmbim amândoi, cu siguranță că mi-am îndeplinit obiectivul.

  1. Ce îți place cel mai mult din ceea ce faci?

Îmi place să învăț lucruri noi de fiecare dată. Trebuie să ai forță și curiozitate în permanență. Instalarea unui Windows este un lucru banal, chiar dacă uneori se mai găsește câte un laptop cu o personalitate aparte și te mai chinuie un pic. Dar evoluția software-urilor și programelor este atât de rapida încât dacă seara dețineai controlul, dimineața l-ai pierdut.  Important e să recuperezi controlul cât mai repede din nou.

  1. Care au fost cea mai mare provocare și cea mai mare satisfacție din activitatea ta, de până acum, la Fundație?

Am avut multe provocări și satisfacții de-a lungul timpului. Când lucrurile sunt așezate, totul merge ca la carte. Dar ce te faci când îți schimbi sediul, providerul de net și aplicația de call center în același timp? Fundația s-a mutat în 2019 dintr-un apartament de bloc într-un sediu mai generos pentru o echipă extinsă. Creierul iți e bombardat, mai ales noaptea când vrei și tu să dormi. O voce îți zice  Aloooo mai ai 2 săptămâni!!!!. Ufff!! Nu știi exact pe ce parte să adormi. Te duci frumos la fața locului și primul lucru pe care îl cauți este o rețea de fire și cabluri prin care să construiești și tu o infrastructura pentru colegii tăi. Ești foarte surprins să constați că pereții sunt aproape perfecți, fără prize și fără cabluri. Te așezi pe un scaun, te uiți lung pe fereastră și te gandești la tot ce poți să faci, cât mai repede și cât mai bine. După trei zile de planuri și idei care nu se prea concretiză așa cum îți doreai, descoperi cu stupoare ceva ce nu credeai că există. În spatele pereților există niște cabluri. Nici o schemă și nici o logică. Dar după o analiză adâncă, descoperi Matrix-ul. A fost momentul când am zis că viața e frumoasă și merită trăită. Le-am pus cap la cap și într-o săptămână aveam wireless, provider nou de net și call center funcțional. Eheee… momente de neuitat!

  1. Care sunt valorile tale, lucrurile care contează pentru tine?

Sunt fericit când cei de lângă mine sunt fericiți. Cred că lucrul acesta se datorează celor două decenii petrecute în cadrul Fundației. Important pentru mine este să văd că sunt apreciat pentru ceea ce fac și că sunt protagonistul  multor amintiri fericite. Și aici nu mă refer neapărat din punct de vedere al job-ului. Bineințeles că și familia m-a ajutat să gândesc așa și mai mult decât atât, m-a inspirat și mi-a dat un scop în viață.

  1. Ce hobby-uri ai si ce ți-ai dori să faci pe plan personal și nu ai reușit încă?

Hobby-uri? Nici nu știu cu ce să încep. Deoarce am rădăcini de la Dunăre, pot spune că mi-a plăcut apa foarte mult. Tot ce s-a inventat pe apă și pe sub apă a trecut și pe la mine. Și acum pot parcurge un bazin de înot pe fundul apei fără să ies la suprafață. Pe suprafața apei îmi place să merg cu toate device-urile posibile care s-au inventat vreodată. Îmi place să merg la pescuit și să uit de mine. Îmi plac schi-ul, zăpada și vârfurile înalte. Atât iarna cât și vara. Îmi place să conduc mașina când Bucureștiul este gol. Îmi place să plec din el știind că n-o să-l mai văd o săptămână, poate două. Mi-aș dori, poate când o să ies la pensie, să fac un tur la Europei cu rulota. Mă fascinează ori de cate ori le văd printre munti. Îmi plac vacanțele la nebunie și mi-ar plăcea să trăiesc în cât mai multe locuri în același timp. Călătoresc foarte des prin toate orașele lumii, ori de câte ori timpul îmi permite. Cu Google Maps, în fața monitorului, poți să te duci oriunde ai curiozitatea. Pot zice că depind de monitor chiar și atunci când îmi fac planuri de viitor. Voi avea cu siguranță în rulotă și vreo 2-3 laptopuri, pentru orice eventualitate.

 Doneaza