Dragoș și Alesia au rămas conectați la școală | Fundația Regală Margareta a României
Dragoș și Alesia au rămas conectați la școală | Fundația Regală Margareta a României
26998
post-template-default,single,single-post,postid-26998,single-format-standard,ajax_updown_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-9.5,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive

Dragoș și Alesia au rămas conectați la școală

Dragoș și Alesia au rămas conectați la școală

Dragoș, 15 ani, și Alesia, 9 ani, locuiesc în Cluj Napoca și sunt doar doi dintre cei 3000 de copii pe care i-am ajutat anul acesta să își continue educația. Deși familia lor a trecut prin momente dramatice, copiii au reușit să își păstreze interesul pentru învățătură.

Viața familiei Petean s-a schimbat brusc acum 4 ani ani când, în urma unui accident rutier, mama copiilor și-a pierdut un picior. Deși este o mama singură responsabilă de copii, Nicoleta își dorește cel mai bine pentru copiii ei și investește tot ce are în educația acestora. De la momentul accidentului, lucrurile s-au înrăutățit, costurile de supraviețuire sunt destul de mari, iar ajutorul de handicap din partea statului nu este suficient. Nicoleta a început să creeze diverse obiecte hand-made la domiciliu pe care a reușește să le vândă, inclusiv măști sanitare. În perioada sărbătorilor de iarnă, creează globuri și ornamente, care de care mai interesante.

Niciodată nu mi-a plăcut să stau și să aștept să îmi pice ceva din cer. Pentru mine, la început, a fost ca o terapie, fiindcă am vrut să îmi ocup timpul cu ceva. Așa că am început să realizez obiecte hand-made. Am realizat cutii pentru ceasuri, globuri, iar lumea le apreciază”, ne-a spus doamna Petean.

Anul acesta Dragoș a susținut examenul de capacitate, iar în prezent, este elev la școala profesională. Este un tânăr foarte ambițios și dornic să învețe, al doilea la învățătură în clasă, și dorește ca anul următor să se transfere la liceu. Pasiunile lui includ baschetul și, în ultima vreme, cărțile psihologice. Alesia cea jucăușă, este mezina familiei și este foarte apropiată de mama ei. Elevă în clasa a III-a, îi place foarte mult dansul și ar vrea să învețe dansuri moderne.

În 2020, cei doi copii au primit din partea Fundației burse în valoare totală de 2700 lei, rechizite, dar și cadouri de Crăciun. Pentru a urma școala online, cei doi copii au primit și 2 tablete și cartele de internet, care i-au ajutat să rămână conectați cu școala.

Rezultate proiecte pentru copii 2020

  • 3087 copii din medii defavorizate au beneficiat de ajutor pentru școală prin burse sau centru social after-school
  • 231 voluntari seniori implicați în activitățile cu copii
  • 36 de centre sociale de tip after-school sprijinite cu granturi și donații materiale

Parteneri: Fundația Vodafone România, Raiffeisen Bank, Hochland România, MetLife Foundation, Yardi România

Sponsori: Fan Courier Express, Henkel, Ecco Shoes, Setrio SoftDoneaza