Diana Barbu aduce oamenii mai aproape de artă și cultură | Fundația Regală Margareta a României
Diana Barbu aduce oamenii mai aproape de artă și cultură | Fundația Regală Margareta a României
29900
post-template-default,single,single-post,postid-29900,single-format-standard,ajax_updown_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-9.5,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-28060

Diana Barbu aduce oamenii mai aproape de artă și cultură

Diana Barbu aduce oamenii mai aproape de artă și cultură

Diana s-a alăturat Fundației Regale Margareta a României în urmă cu doi ani ca specialist în echipa programului național Tinere Talente.  Încă din perioada liceului a fost implicată în numeroase proiecte de voluntariat, coordonând un proiect de film documentar One World. Este pasionată de politici sociale și susține egalitatea de șanse, având un master în acest domeniu, dar și stagii de practică la Bruxelles. Motivația Dianei pentru munca în domeniul ONG vine din dorința de a ajuta oamenii și a schimba în bine societatea în care trăim. Interacțiunea cu bursierii îi aduce o mare bucurie, iar rezultatele lor excepționale reprezintă satisfacția ei profesională.

  1. Spune-ne un pic despre experiența ta în sectorul neguvernamental.

Am fost atrasă întotdeauna de munca în sectorul neguvernamental. Încă din perioada liceului participam la activități de voluntariat în cadrul ONG-urilor locale (activități de reciclare sau ajutam la distribuirea donațiilor în spitalul din localitate).  Ulterior, am continuat să mă implic în Festivalul One World România, organizând proiecții de film documentar în liceul în care eram elevă. În perioada facultății am continuat să mă implic în organizații studențești și activități de voluntariat.

2. Ce anume te motivează să continui această muncă?

Sunt motivată mereu de dorința de ajuta oamenii și de a schimba societatea în care trăim. Cred că schimbarea poate fi realizată de fiecare dintre noi dacă ne dorim cu adevărat. De asemenea, consider că este util să ne concentrăm mai mult pe ceea ce putem schimba fiecare și să ne plângem mai puțin de lucrurile care nu merg bine.

  1. Cum crezi că te-a schimbat faptul că lucrezi într-un ONG?

Cred că cea mai mare schimbare s-a produs în modul în care interacționez cu ceilalți, sunt sigură că latura empatică a personalității mele s-a îmbunătățit foarte mult. Mă bucur mai mult de diversitatea relațiilor interumane, chiar dacă uneori ne pot surprinde cu foarte multe provocări. Îmi place să interacționez cu oamenii, să le ascult poveștile, să le înțeleg motivațiile. Am învățat că trebuie să ascultăm mai mult și să vorbim mai puțin chiar dacă acest lucru nu ne este întotdeauna la îndemână.

  1. Care este rolul tău în organizație?

Lucrez în cadrul programului Tinere Talente, program laureat la Gala Societății Civile și recunoscut ca cel mai bun program de Artă și Cultură din România. Proiectul susține și promovează tineri artiști talentați din familii cu venituri mici care nu-și pot dezvolta talentul din cauza lipsurilor materiale și financiare. Este un job foarte frumos, cu foarte multe satisfacții.

  1. Ce îți place cel mai mult din ceea ce faci?

Îmi place foarte mult să fiu alături de tinerii talentați și să le ofer sprijin – mă bucur când apelează la mine cu întrebări despre modalitatea de administrare a bugetului sau a altor probleme punctuale la care îmi pot aduce contribuția.

  1. Care au fost cea mai mare provocare și cea mai mare satisfacție din activitatea ta, de până acum, la Fundație?

Cea mai mare bucurie este adusă de recunoașterea muncii pe care o fac. Beneficiarii noștri ne mulțumesc în mod sincer și ne povestesc despre felul în care bursa Tinere Talente i-a ajutat să-și îmbunătățească parcursul artistic. Acest lucru ne motivează să ne continuăm activitatea. Provocarea este dată de volumul destul de mare de muncă, dar și de dorința de a ajuta cât mai mulți oameni, lucru care, din păcate, nu este posibil de fiecare dată.

  1. Care sunt valorile tale, lucrurile care contează pentru tine?

Sunt atrasă de oamenii deschiși, onești care împărtășesc sincer din experiențele proprii. Onestitatea, empatia și grija față de sine și ceilalți sunt valorile după care mă ghidez.

  1. Ce hobby-uri ai si ce ți-ai dori să faci pe plan personal și nu ai reușit încă?

Sunt pasionată de psihologie și dezvoltare personală, îmi place să fac sport, să cânt la pian și să citesc. Îmi plac foarte mult limbile străine și îmi doresc să învăț limba germană la un nivel aprofundat.

 Doneaza