Cluburile Generații îi aduce împreună pe copii și seniori, În Stare de Bine | Fundația Regală Margareta a României
Cluburile Generații îi aduce împreună pe copii și seniori, În Stare de Bine | Fundația Regală Margareta a României
28566
post-template-default,single,single-post,postid-28566,single-format-standard,ajax_updown_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-9.5,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-28060

Cluburile Generații îi aduce împreună pe copii și seniori, În Stare de Bine

Cluburile Generații îi aduce împreună pe copii și seniori, În Stare de Bine

Doamna Ana Meszar are 72 de ani și este unul dintre voluntarii seniori din cadrul Asociației Oaza, din Arad, unde se ocupă de atelierul de deprinderi de viață independentă. Aici, alături de cei mici, a reușit să construiască o mică grădină în curtea centrului.

„Activitatea de voluntariat m-a schimbat în bine și sunt bucuroasă că mi s-a oferit o astfel de șansă. Sunt voluntară de un an și fac lucrul acesta de plăcere. Iubesc copiii. Am lucrat cu adulți și am crescut doi copii, dar activitatea de voluntariat cu mulți copii deodată a fost o provocare pentru mine, mai ales la început. Ne-am obișnuit cu timpul și acum lucrăm bine împreună și facem multe lucruri noi și interesante. Cea mai frumoasă amintire o am de la munca în mica gradină pe care am construit-o împreună cu copiii, de la zero…” ne-a mărturisit doamna Meszar.

Asociația Oaza din Arad este unul dintre cele cinci centre înscrise în proiectul Cluburile Generații pentru o viață sănătoasă, care își propune educarea a 200 de copii din medii defavorizate. Aceștia vor participa, pe parcursul întregului an școlar, la ateliere intergeneraționale care îi vor ajuta să își dezvolte abilități și obiceiuri sănătoase de nutriție, igienă, sport și relații sociale. Atelierele se desfășoară cu implicarea a 30 de seniori voluntari din comunitate.

Proiectul Cluburile Generații pentru viață sănătoasă se desfășoară în cadrul programului „În Stare de Bine”, în perioada 20 septembrie 2021 – 19 martie 2022 și este  susținut de Kaufland România și implementat de Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile (FDSC) și Fundația Regală a României în 5 centre partenere:

  • Asociația Stern Der Hoffnung din Buziaș;
  • Asociația Samarineni în Comunitate din Mărculești;
  • Asociația Oaza din Arad;
  • Asociația pentru Dezvoltare Comunitară „Florian Cristescu” din Turnu Măgurele;
  • Centrul Comunitar Generații din București.

Programul „În Stare de Bine” oferă granturi nerambursabile pentru asociațiile, fundațiile și federațiile care dezvoltă proiecte în domeniile cultură, sport și viață sănătoasă și care se adresează cu prioritate grupurilor vulnerabile.

Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod necesar poziţia oficială a programului „În stare de bine”

 Doneaza