Ateliere de dezvoltare emoțională și fizică pentru Tinere Talente | Fundația Regală Margareta a României
Ateliere de dezvoltare emoțională și fizică pentru Tinere Talente | Fundația Regală Margareta a României
35071
post-template-default,single,single-post,postid-35071,single-format-standard,ajax_updown_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-9.5,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-28060

Ateliere de dezvoltare emoțională și fizică pentru Tinere Talente

Ateliere de dezvoltare emoțională și fizică pentru Tinere Talente

Anul acesta, programul Tinere Talente s-a îmbogățit cu o componentă foarte apreciată de bursieri: ateliere de dezvoltare emoțională și fizică, sub îndrumarea trainerulor Anca Cristescu și Angelica Postu.
Angelica Postu este fondatoarea Asociației Române de Muzicoterapie. Profesează ca muzicoterapeut la Spitalul Universitar de Psihiatrie Charité din Berlin și este doctorandă la Universitatea de Arte din Berlin, cercetând muzicoterapia în România din punct de vedere etnografic și academic.
Cele 2 mentorate de dezvoltare emoțională și-au propus îmbunătățirea performanței artistice, dar și a celei emoționale și sociale, stimularea autocunoașterii și capacității de auto-reflecție, promovarea sănătății psihice a tinerilor artiști, reducerea stresului, o mai bună gestionare a emoțiilor.
Pe lângă talent și expresie artistică, tehnica și nenumăratele ore de muncă stau în spatele marilor povești de succes. De aici și importanța antrenării corpului, vehiculul care îi poate duce pe bursierii noștri spre viitorul la care visează. Așadar, pe lângă cele 2 mentorate de dezvoltare emoțională, tinerii au participat și la un workshop de dezvoltare fiziologică și conștientizarea corpului pentru artiști, cu Anca Cristescu.
La rândul ei o fostă bursieră a programului, care și-a descoperit pasiunea pentru fiziologia muzicală, iar în 2022 a început să studieze pregătirea mentală pentru muzicieni, fiziologia și psihologia muzicală la Universitatea de Muzică și Artele Spectacolului din Viena, aceasta se întoarce acum în programul care a ajutat-o să studieze flautul, ca să contribuie cu entuziasm la dezvoltarea artiștilor din această generație, prin programe de antrenament fizic.
Prin ritm și mișcare, aceștia au dobândit o perspectivă diferită asupra conștientizării corpului în domeniul artistic în care activează.
Timp de 3 zile, 40 de tineri artiști vizuali și muzicieni au învățat într-un mod practic diverse exerciții de relaxare și activare a musculaturii, urmând să se mai întâlnească online la o sesiune de follow-up la finalul anului de bursă.
Mulțumim prietenilor de la Pepco Romania, care au înteles importanța dezvoltării fiziologice și psihologice a tinerilor noștri artiști, pentru a le rotunji experiența în cadrul programului Tinere Talente.


Doneaza