Alinare pentru vârstnicii care au petrecut sărbătorile singuri | Fundația Regală Margareta a României !-- Facebook Pixel Code --> !-- Facebook Pixel Code -->
Alinare pentru vârstnicii care au petrecut sărbătorile singuri | Fundația Regală Margareta a României
28949
post-template-default,single,single-post,postid-28949,single-format-standard,ajax_updown_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-9.5,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-28060

Alinare pentru vârstnicii care au petrecut sărbătorile singuri

Alinare pentru vârstnicii care au petrecut sărbătorile singuri

Perioada Crăciunului este despre fericirea din ochii familiei reunite, despre mirosul îmbietor de cozonac sau vin fiert, când cu toții pregătesc împreună mâncarea tradițională, bradul și petrecerile de sărbători. Însă, mulți vârstnici nu se pot bucura de sărbătorile de iarnă în familie și nici măcar de o vorbă bună. Fără niciun sprijin, afectați de sărăcie, boală și uitați de toată lumea, pentru ei sărbătorile nu sunt decât momente triste, în care singurătatea și neajunsurile devin și mai apăsătoare.

Pentru ei, Fundația Regală Margareta a României a întins o mână de ajutor ca să le facă viaţa puţin mai uşoară şi să le mai aline singurătatea în această perioadă. În luna decembrie, alături de voluntari, sponsori și donatori, Fundația Regală Margareta a României a organizat evenimente și acțiuni pentru a aduce spiritul Sărbătorilor în sufletul vârstnicilor greu încercați.

Astfel, Fundația le-a fost alături seniorilor pentru a le oferi acestora tot ceea ce este necesar pentru un Crăciun de neuitat. În perioada 15 – 21 decembrie, 22 de voluntari, angajați ai companiei Adobe România, s-au implicat în numeroase acțiuni altruiste pentru seniorii din cadrul programului Telefonul Vârstnicului:  au organizat 8 TeleCluburi pe diverse teme în jurul sărbătorilor de iarnă, au cântat colinde, au discutat despre obiceiuri tradiționale și au împărtășit cele mai gustoase rețete ale preparatelor lor favorite. De asemenea, 50 de seniori din țară, care au solicitat sprijin material la Telefonul Vârstnicului, au primit tichete sociale în valoare de 200 lei, care să îi ajute să își cumpere alimente pentru masa de sărbători.

Deși ne-am fi dorit să mergem la colindat în persoană, situația actuală ne-a împins să fim inventivi și să ajungem la ei pe cale digitală. În pofida pandemiei, am adus copiii și vârstnicii mai aproape unii de ceilalți. Și nu oricum, ci cu un video-concert de colinde tradiționale românești. Astfel, 50 de seniori din două centre rezidențiale, Căminul Moses Rosen și centrul rezidențial Enayati Medical City, s-au bucurat virtual de un spectacol de colinde realizat de copiii de la Centrele Generații și de tinerii bursieri ai programului Tinere Talente.

Pe 22 decembrie, voluntarii angajați ai Adobe România, împreună cu voluntarii Fundației Regale Margareta a României au pregătit pachete cu produse alimentare de bază, lactate și nelipsiții cozonaci, prin generozitatea partenerilor Mega Image, Albalact, Johnson Wax, Lăptăria cu caimac, Boiron și Apilac, dar și produse de uz casnic, materiale de curățenie și lumânări parfumate. Cu sprijinul partenerilor, 100 de vârstnici au primit la domiciliu produsele necesare în această perioadă, s-au bucurat de daruri și de experiențele de sărbătoare din partea voluntarilor.

Împreună oferim Sărbători fericite vârstnicilor din România!Doneaza