Ajutor pentru Refugiați – proiectul dedicat copiilor și familiilor refugiate din Ucraina | Fundația Regală Margareta a României
29799
post-template-default,single,single-post,postid-29799,single-format-standard,ajax_updown_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-9.5,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-28060

Ajutor pentru Refugiați – proiectul dedicat copiilor și familiilor refugiate din Ucraina

Ajutor pentru Refugiați – proiectul dedicat copiilor și familiilor refugiate din Ucraina

 

    • Sprijin concret și imediat pentru peste 4700 de persoane refugiate la nivel național
    • Ajutor oferit refugiaților ucraineni ajunși în comunități din Alba, Argeș, Arad, Bistrița, Brașov, București Galați,, Iași, Cluj, Maramureș Tulcea și Satu Mare
    • Peste 2500 nopți de cazare gratuită pentru familiile de refugiați ucraineni în București

 

Proiectul AJUTOR PENTRU REFUGIAȚI a fost lansat de Fundația Regală Margareta a României pe data de 2 martie 2022, atunci când familii cu copii fugeau din calea războiului spre țara noastră. 296 de persoane refugiate, cu vârste cuprinse între 2 luni și 76 ani, care au ajuns în București au primit până astăzi un sprjin concret și imediat prin intermediul Fundației: cazare într-o unitate hotelieră parteneră, trei mese calde pe zi, consiliere socială, servicii medicale, consultanță juridică, activități educaționale pentru copii, transport sau transferuri la autogară sau aeroport și asistență în funcție de nevoile specifice fiecărei familii.

Pentru a veni în sprijinul eforturilor umanitare din țară, Fundația Regală Margareta a României a extins, din data de 22 martie 2022, proiectul AJUTOR PENTRU REFUGIAȚI, pe o perioadă nedeterminată. Astfel, Fundația susține intervențiile imediate la frontieră, precum și nevoile urgente sau pe termen mediu ale familiilor cu copii refugiate din Ucraina, prin mobilizarea unei rețele naționale de 18 ONG-uri cu servicii sociale și de suport, precum și prin cooptarea unor companii în proiectul Ajutor pentru Refugiați. Prin implicare acestora, un număr de 4764 de persoane refugiate, în special mame, copii și bunici, beneficiază de găzduire, masă, sprijin medical, activități educaționale în diverse comunități din județele – Alba, Argeș, Arad, Bistrița, Brașov, București Galați,, Iași, Cluj, Maramureș Tulcea și Satu Mare .

Acțiunile umanitare ale ONG-urilor partenere sunt susținute din fondul AJUTOR PENTRU REFUGIAȚI și au la bază valorile comun împărtășite cu partenerii și susținătorii proiectului – solidaritate, generozitate, integritate și puterea exemplului. Până în prezent, din rețeaua partenerilor sociali implicați în gestionarea crizei refugiaților fac parte:

– Fundația Rachiș, sat Rachiș, com. Mirăslău, jud. Alba;
– Asociația Oaza, loc. Arad, jud. Arad;
– Asociația „Eva și prietenii”, loc. Pitești, jud. Argeș;
– Fundația Inocenti, loc. Bistrița, jud. Bistrița-Năsăud;
– Asociația „Diaconia Ajutor Internațional”, loc. Brașov, jud. Brașov;
– Asociația Autism Voice, Sector 2, București;
– CENTRAS, Sector 1, București;
– Asociația Inovații Sociale Regina Maria, Sector 1, București;
– Asociația „Oastea Domnului”, loc. Cluj-Napoca, jud. Cluj;
– Asociația Ortodoxă „Oastea Domnului” Florești, loc. Florești, jud. Cluj;
– Asociația „Preot Iosif Trifa”, loc. Cluj-Napoca, jud. Cluj;
– Asociația Bunul Samaritean, Centrul de zi pentru copii, com. Nicorești, jud. Galați;
– Asociația Multifuncțională Filantropică „Sf. Spiridon”, loc. Galați, jud. Galați;
– Asociația StreetAware, loc. Iași, jud. Iași;
– Asociația Mansio, Baia-Mare, jud. Maramureș;
– Asociația „Sf. Acoperământ al Maicii Domnului”, loc. Satu Mare, jud. Satu Mare;
– Fundația Veritas, loc. Sighișoara, jud. Mureș;
– Asociația Comunelor din România, Jurilovca, jud. Tulcea;
– Asociația Mâini Întinse, loc. Tulcea, jud. Tulcea.

 

Ajutorul oferit refugiaților de către rețeaua de parteneri ai Fundației vizează:

  • Asigurarea unor nevoi de bază – cazare și mese calde în unitatea proprie, în centre de cazare pentru refugiați sau în puncte de tranzit pentru persoanele care tranzitează sau se stabilesc în România; transport sau transferuri interne sau transporturi spre Ucraina (combustibil, servicii de închiriere utilaje și mijloace de transport), sisteme de încălzire pentru corturile din vama Isaccea, sprijin medical în regie proprie sau facilitarea sprijinului medical de urgență.
  • Sprijin material pentru refugiați – produse alimentare sau pachete cu alimente, hrană; produse de igienă personală și sanitare igienico-sanitare; îmbrăcăminte, jucării, rechizite; sprijin logistic pentru susținerea activităților din centre de cazare sau puncte de tranzit.
  • Consiliere și asistență pentru refugiați – activități extra-școlare pentru copii; consiliere juridică pentru obținerea documentelor necesare sau ajutoarelor de stat; consiliere socială pentru integrarea persoanelor care au cerut azil sau care tranzitează pe o perioadă mai lungă România; call center dedicat; servicii de susținere emoțională și alte servicii de specialitate.

Până la această dată s-au alăturat proiectului AJUTOR PENTRU REFUGIAȚI companii precum Casa Siqua, Yardi Romania, IPSO Agriculture, SC Johnson Wax, Hochland România, Romanian United Fund, Secom Healthcare Group, Fundatia TELUS International Romania, Biocrop, Gino Rossi Production, Elefant.ro, precum și sponsori în produse precum Mega Image, Revolut, Albalact, Lăptăria cu caimac, Negro 2000, Boromir, Hello Holidays, McDonald’s, Edenland Park, City Grill.

Fundația Regală Margareta a României este o organizație neguvernamentală care sprijină copii, tineri și vârstnici prin intervenții durabile, bazate pe schimbul de experiență și valori între generații. De-a lungul celor 32 de ani de activitate, Fundația Regală Margareta a României a dezvoltat numeroase proiecte în domeniul educației, dezvoltării comunității, societății civile, sănătății și culturii, proiecte ce și-au adus contribuția la reînnoirea spirituală și socială a României. Doneaza