4 centre de zi pentru copii vor aplica metoda intergenerațională | Fundația Regală Margareta a României
4 centre de zi pentru copii vor aplica metoda intergenerațională | Fundația Regală Margareta a României
19906
post-template-default,single,single-post,postid-19906,single-format-standard,ajax_updown_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-9.5,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-28060

4 centre de zi pentru copii vor aplica metoda intergenerațională

4 centre de zi pentru copii vor aplica metoda intergenerațională

4 organizații neguvernamentale, asociate unor centre de zi pentru copii, vor prelua în activitatea lor Metoda Intergenerațională, propunându-și să construiască punți de comunicare între generații, prin implicarea în activitatea fiecărui centru a cel puțin 10 voluntari seniori. Copiii, tinerii și bătrânii sunt încurajați să participe împreună la activități educative, recreative, sportive, într-un cadru comunitar. Ne bucurăm să le putem împărtăși din experiența Fundației Principesa Margareta a României. Cele 4 noi Centre Comunitare Generații sunt: Centrul de zi pentru copii Mozaic al Fundației de Sprijin Comunitar Bacău, Centrul de zi de tip after school al Fundației Diaconia din Brașov, Centrul Comunitar Ghencea al Asociației Sf. Arhidiacon Ștefan și Centrul de zi pentru copii al Fundației Chance For Life.

Centrul de zi pentru copii Mozaic al Fundatiei de Sprijin Comunitar Bacau a fost înființat în anul 2009 și are o triplă deschidere, urmărind nu numai să prevină abandonul școlar în rândul elevilor, dar, în același timp, să ofere alternative de petrecere a timpului liber pentru copiii proveniți din familii nevoiașe cu probleme sociale și să implice comunitatea în rezolvarea problemelor prin voluntariat.

Centrul de zi de tip after school al Fundației Diaconia din Brașov a fost înfiinţat în anul 2007 și sprijină un număr de 90 de copii. Serviciile oferite în cadrul programului urmăresc susţinerea copiilor aflaţi în situaţii de dificultate, pentru a evita abandonul şcolar şi cel familial. Centrul are activităţi educaţionale, recreative, de socializare, sportive și de dobândire de deprinderi profesionale. De asemenea, oferă copiilor şi părinţilor consiliere psihologică şi juridică la nevoie şi orientare şcolară şi profesională. Complementar programului care se desfăşoară zilnic s-au implementat ateliere de meserii în care copiii, beneficiari ai Centrului, pot deprinde meserii care să le dezvolte manualitatea şi creativitatea şi îi ajută să îşi însuşească modele de bune practici în lucru.

Centrul Comunitar Ghencea al Asociației Sf. Arhidiacon Ștefan este un centru de zi de tip afterschool și before school pentru copii cu vârste cuprinse între 6 și 14 ani, proveniți din familii defavorizate din punct de vedere socio-economic. Copiii primesc sprijin de specialitate pentru integrare socială și scolară.

Centrul de zi pentru copii al Fundației Chance For Life a fost înființat în anul 2004 și vine în sprijinul unei categorii speciale de copii, copii inteligenti, care provin din familii aflate la limita subzistenței, cărora părinții nu le pot susține dezvoltarea optimă. Copiii sunt susținuți din clasa I-a până în a XII-a în cadrul centrului de tip after-school gratuit, în care serviciile oferite sunt adaptate fiecărei etape din viața copiilor, nevoilor lor și nivelului lor de dezvoltare.

 

Acest proiect este realizat cu susținerea Raiffeisen BankDoneaza