Modificări fiscale care afectează sponsorizările și donațiile deductibile din impozit | Fundația Regală Margareta a României
33274
post-template-default,single,single-post,postid-33274,single-format-standard,ajax_updown_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-9.5,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-28060

Modificări fiscale care afectează sponsorizările și donațiile deductibile din impozit

Modificări fiscale care afectează sponsorizările și donațiile deductibile din impozit

Conform deciziilor publicate în MO1139/15 dec 2023, iată ce modificari intra în vigoare de la 1 ianuarie 2024:

· Declarația 177 pentru sponsorizări deductibile din impozitul pe anul 2023 se va depune până la sau odată cu depunerea declarației pe impozitul pe profit, respectiv 25 iunie 2024. Până acum termenul de depunere era în luna decembrie.

·Microîntreprinderile nu mai beneficiază de facilități fiscale privind sponsorizarea pentru impozitul pe venitul aferent 2024, însă pot redirecționa din impozitul pe venit aferent anului 2023 prin depunerea Declarației 177 până pe 25 iunie 2024.

· Începând cu 2024, redirecționarea de 3,5% din impozit către o cauză socială este disponibilă doar pentru venituri din salarii. Cum redirecționarea se face pe anul precedent, în 2024 încă puteți redirecționa 3,5% din impozit din venituri din pensii, activități independente, activități sportive, drepturile de proprietate intelectuală, dividende etc., fiind ultima dată când aveți această facilitate fiscală.

· Se modifică limitele de acordare a sponsorizărilor pentru entitățile la care statul are participare: în limita a 0,15% la cifra de afaceri și 20% din impozitul pe profit.

· Organul fiscal competent comunică entităților beneficiare, în baza acordului scris, exprimat în prealabil de către contribuabil, informații cu privire la sumele redirecționate din impozitul pe profit: codul de identificare fiscală și, după caz, denumirea contribuabililor care au redirecționat aceste sume.

 

Le mulțumim tuturor sponsorilor și donatorilor care ne-au fost alături de-a lungul anilor, utilizând aceste facilități fiscale în beneficiul vârstnicilor aflați în nevoie, al copiilor care vor să meargă la școală și al tinerilor talentați la muzică clasică și arte vizuale. Vă vom ține la curent cu modificările aduse sponsorizărilor și donațiilor deductibile din impozit și vom găsi căi de a continua colaborarea, pentru a rămâne lângă cei care au nevoie de noi.



Doneaza