300 de copii din mediul rural au mers pentru prima dată în tabără, datorită vouă! | Fundația Regală Margareta a României
300 de copii din mediul rural au mers pentru prima dată în tabără, datorită vouă! | Fundația Regală Margareta a României
23747
post-template-default,single,single-post,postid-23747,single-format-standard,ajax_updown_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-9.5,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive

300 de copii din mediul rural au mers pentru prima dată în tabără, datorită vouă!

300 de copii din mediul rural au mers pentru prima dată în tabără, datorită vouă!

Două tabere la munte au fost organizate în această vară pentru copiii din programul strategic Investiție în Mediul Rural, finanțat de Fundația Vodafone România și derulat de Fundația Regală Margareta a României. O parte importantă a fondurilor necesare organizării acestor tabere au provenit din donațiile strânse de echipele celor două fundații la Swimathon București.

Cele două tabere reprezintă o recompensă pentru copiii cu rezultate foarte bune la învățătură sau cu o evoluție pozitivă remarcabilă în anul școlar 2018-2019. Pentru cei mai mulți dintre ei, aceasta a fost prima ocazie de a ieși din mediul de acasă, uitând de greutăți și de grijile zilnice.

Tabăra de la Râul Sadului, județul Sibiu, a găzduit, pentru 6 zile, 140 de copii din 4 centre de tip Școală după Școală din Ialomița, Maramureș, Alba și Ilfov, sprijinite prin programul Investiție în Mediul Rural. Alături de copii au participat și 18 voluntari.

Într-un cadru natural superb, participanții au avut parte de o vacanță de neuitat, plină de surprize și inedit, ce a pus accent pe formarea de relații personale între copii. Prin intermediul drumețiilor, jocurilor, concursurilor și activităților propuse, copiii si-au pus la încercare îndemânarea, perspicacitatea și abilitățile fizice, au invatat sa comunice, să lucreze în echipă și să se ajute reciproc. Nu în ultimul rând, vizita orașului Sibiu a fost o ocazie pentru ei de a descoperi locuri noi, fascinante și pline de istorie.

Cea de-a doua tabără a avut loc în satul de vacanță Integro din Lunca Bradului. Timp de o săptămână, 160 de copii din 5 centre de tip Scoala dupa Scoala din județele Neamț, Constanța, Teleorman, Ialomița și Bistrița s-au bucurat de aer curat, de munte, dar mai ales de gama variată de activități.

Ziduri de alpinism, tiroliană, swing, scara uriașă, cauciucurile suspendate, liana, pânza de păianjen, tir cu arcul, jocuri de echipă (paintball, octoball, volei, baschet, fotbal, badminton, tenis de masă) sunt doar o parte din activitățile oferite de către Tabăra Integro.

Nu au lipsit nici drumețiile sau activitățile artistice. Copiii, ajutați de voluntari, au pictat pe diferite suporturi, iar la final au organizat o expoziție cu toate lucrările realizate.

Toate acestea au fost foarte apreciate de copii, i-au ajutat să lucreze mai bine în echipă și să lege prietenii durabile.

Ambele tabere s-au încheiat cu muzică, dans și cu un impresionant foc de tabără.

Copiii au fost încântați:

„În Tabăra de Râul Sadului mi-am facut mulți prieteni din diferite zone ale țării. Cel mai mult mi-a plăcut mâncarea iar peisajul a fost liniștitor, mult aer curat! Trambulina a fost bucuria mea!” – mărturisește Raluca, 8 ani.

“Mi-a plăcut foarte mult în tabără! Am văzut pentru prima dată ce înseamnă distracție. Am întâlnit copii prietenoși, cu care m-am înțeles foarte bine, iar focul de tabără mi-a plăcut cel mai mult. Am învățat să joc volei și să trag la țintă!”– spune și Beni, 9 ani.

Sunt mândru şi încântat de organizarea a două tabere la munte de asemenea amploare. Împreună cu echipa de voluntari am reusit sa aducem bucurie în sufletele copiilor și să creăm o atmosferă propice socializării și comunicării. Am avut ocazia să mă apropii mai mult de copiii din proiect și m-a impresionat modul în care se bucurau și trăiau la maxim fiecare moment. Cea mai mare bucurie a fost să văd copii fericiti, plini de viață, care, pentru o perioadă scurtă de timp, au uitat de problemele familiilor din care provin.” – a declarat Sorin Marinescu, coordonatorul programului.

Vă mulțumim pentru implicare! Donațiile voastre au adus bucuria în sufletul copiilor!

Partener: Doneaza