115 copii susținuți de Fundație au finalizat cu succes clasa a VIII-a | Fundația Regală Margareta a României
115 copii susținuți de Fundație au finalizat cu succes clasa a VIII-a | Fundația Regală Margareta a României
26099
post-template-default,single,single-post,postid-26099,single-format-standard,ajax_updown_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-9.5,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive

115 copii susținuți de Fundație au finalizat cu succes clasa a VIII-a

115 copii susținuți de Fundație au finalizat cu succes clasa a VIII-a

Bianca este prima din familie care a aspirat să urmeze un liceu și a promovat în această vară examenul de evaluare națională. Își dorește să devină învățătoare. Ea face parte dintr-o familie cu șapte copii, iar traiul lor a fost mereu precar. Deși timidă și foarte puțin sociabilă, Bianca este perseverentă și responsabilă în ceea ce face. Pasiunea ei este pictura, realizând lucrări cu o îmbinare deosebită a culorilor, dar situația familială și responsabilitățile casnice primite încă din mica copilărie nu i-au permis cultivarea acestui talent. Ani de zile a fost o a doua mamă pentru frații mai mici, cea care îi însoțea pe drumul dintre grădiniță și casă sau cea care îi îngrjiea în lipsa mamei. Muncile agricole, în deal la vie sau pe câmp la porumb,  aprovizionarea cu apă de la izvor o făceau adeseori să lipsească de la școală.

Pe tot parcursul ciclului gimnazial, Bianca a participat la programul zilnic de activități al centrului social din comuna Nicolae Bălcescu, numit Casa YANA, în județul Bacău, iar acesta le-a asigurat ei și fraților o masă caldă și o solidă pregătire școlară, fiind un real ajutor în viața copiilor. În cadrul centrului, Bianca a avut oportunitatea de a-și dezvolta abilitățile artistice, ghidată îndeaproape de un profesor de desen, dar și prin atelierele de creație susținute de seniorii voluntari din proiectul Generații. De asemenea, Bianca a beneficiat de meditații la limba română, din partea unei senioare care a avut o carieră remarcabilă ca și profesor. A fost îndrumată de specialiștii centrului în alegerea unui liceu teoretic și va fi sprijinită de Fundație în continuare prin sprijin moral și financiar. De asemenea, a fost invitată să se înscrie în programul de voluntariat pentru liceeni în cadrul aceluiași centru de zi.

Teodor este un alt copil inspirațional care, datorită unei medii frumoase la evaluarea națională, a reușit să își urmeze visul. Încă din clasele primare el a frecventat Centrul Generații din sectorul 6, iar specialiștii noștri i-au fost mereu aproape, mai ales în momentele de impas. S-a dezvoltat și a evoluat frumos participând la cluburile de comunicare, de matematică, de limba română, de design, la atelierele creație manuală, desen și dezvoltare personală. Și-a descoperit și vocația muzicală, iar anul acesta a obținut nota 10 la examenul de canto și a reușit să ajungă unde și-a propus, la Colegiul Național de Muzică „George Enescu”.

Ne întrebăm adeseori cum să măsurăm succesul, cum știm dacă efortul nostru și ajutorul vostru și-au atins scopul? Căutăm diverse măsuri care să ne demonstreze că prin metodele noastre facem bine, iar de câteva ori pe an dovezile vin de la sine. Iată, 115 copii din proiectele noastre sociale de tip școală după școală au finalizat anul acesta clasa a VIII-a, iar noi i-am însoțit, sprijinit și ghidat în ultimii ani pe drumul lor plin de provocări. Mai mult decât atât, 97% dintre ei vor continua studiile, fie la liceu fie la o școală profesională. Faptul că acești copii au promovat fiecare clasă, au evoluat și s-au dezvoltat din punct de vedere școlar și emoțional, s-au mobilizat pentru evaluarea națională și au ales să continue educația, depășindu-și condiția socială și limitele personale, reprezintă măsura succesului pentru noi.

Proiectele de tip școală după școală din comunități și bursele pentru școală oferite copiilor în situații dificile de viață au fost susținute în anul școlar 2019-2020 de către Fundația Vodafone România, Raiffeisen Bank, Hochland România, Metropolitan Life, Yardi Call Center, DGASPC Sector 6,  precum și de donatorii individuali ai Fundației. Vă mulțumim pentru încredere și susținere!

 Doneaza