Tabăra urbană - un proiect pilot la Centrul Generații | Fundația Regală Margareta a României
29907
post-template-default,single,single-post,postid-29907,single-format-standard,ajax_updown_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-9.5,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-28060

Tabăra urbană – un proiect pilot la Centrul Generații

Tabăra urbană – un proiect pilot la Centrul Generații

Pe parcursul lunii iulie, la Centrul Generații aducem copiilor experiențe memorabile prin module de științe, creație și dezvoltare personală, într-un nou proiect pilot numit Tabăra Urbană.

Prima săptămână i-a găsit pe copii curioși și dornici de experimente. Misterele câmpului magnetic, echilibrul static, jocul luminii, puterea electrolizei, principiul vaselor comunicante, „focul care nu te arde” au fost adevărate descoperiri. Mai mult, mintea fiecărui copil a fost pusă la contribuție atunci când s-a discutat despre posibilitatea supraviețuirii pe o altă planetă și elementele care o fac posibilă sau imposibilă.

A doua zi a taberei urbane de științe a fost plină de experimente care i-au ajutat pe copii să înțeleagă principiul vaselor comunicante, dar și cum poți să deplasezi mașini realizate din plastelină cu ajutorul magneților sau cum funcționează o pârghie. În a treia zi, copiii au îndoit apa cu ajutorul electricității statice. Folosind puterea electrolizei, aceștia au curățat rugina de pe suprafețele feroase, apoi s-au jucat cu lumina încercând să surprindă curcubeul.

În a patra zi a taberei, copiii au continuat să descopere misterele din spatele magnetismului, vizualizând liniile de câmp magnetic. Cu ajutorul jocului Jenga, copiii au aflat mai multe despre echilibrul static. În aceeași zic, copiii au surprins presiunea aerului în acțiune, iar apoi au pus în practică conceptul de interschimbare a două variabile. De asemenea, nu au ratat ocazia de a evidenția importanța oxigenului în procesul de ardere.

În ultima zi a taberei de științe, copiii s-au transformat în magicieni și au folosit iluziile optice să învârtă diverse imagini. Aceștia au convins o sticlă de plastic să se compreseze folosindu-ne de presiunea aerului, iar pentru marele final, copiii au controlat focul care nu te arde.

Și alte Centre Generații din țară organizează pe perioada verii activități non-formale pentru copiii din comunitate.

Acest proiect pilot este în desfășurare la Centrul Generatii din București.

Partener: Raiffeisen Bank


Doneaza