Burse pentru scoala 2016 | Fundația Regală Margareta a României
Burse pentru scoala 2016 | Fundația Regală Margareta a României
18529
page-template-default,page,page-id-18529,ajax_updown_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-9.5,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-28060

Burse pentru scoala 2016

O noua runda de finantare Fondul Special pentru Copii – Burse pentru Scoala  pentru cazuri individuale 

 

Fundatia Principesa Margareta a Romaniei, in parteneriat cu Fundatia Vodafone Romania, lanseaza o noua runda de finantare Fondul Special pentru Copii – Burse pentru Scoala, cu scopul de a asigura un viitor prin sansa de a primi o educatie adecvata pentru elevii proveniti din mediul rural si urban, din localitati sub 30.000 de locuitori, din judetele: Satu-Mare, Maramures, Bihor, Salaj, Bistrita Nasaud, Mures, Alba, Sibiu, Harghita, Covasna, Gorj, Dambovita, llfov, Teleorman, Giurgiu, Calarasi, Constanta.

Proiectul Fondul Special pentru Copii – Burse pentru Scoala face parte din Programul Strategic de Investitie in Mediul Rural pe care Fundatia Vodafone Romania il deruleaza in toate judetele tarii si care sustine dezvoltarea de proiecte in domeniile educatiei si serviciilor sociale necesare categoriilor defavorizate din satele si orasele mici din Romania.

 

1. In ce consta finantarea?

 

Finantarea constra in sprijin financiar in valoare de 1350 ron/beneficiar, acordat in doua transe, pentru un numar de 250 de copii aflati in dificultate.  Ajutorul financiar este destinat cheltuielilor necesare pentru a preintampina abandonul scolar al copilului.

 

2. Cine sunt beneficiarii proiectului?

 

Beneficiarii proiectului sunt copii si tineri cu varste cuprinse intre 6 si 18 de ani, inscrisi intr-o forma de invatamant preuniversitar de stat, aflati in situatii de risc: familii aflate in situatii material/financiare dificile (venitul pe membru de familie sub 500 RON), in situatii sociale precare (copii proveniti din centre de plasament, copii orfani, copii lasati in ingrijirea rudelor, copii cu parinti bolnavi sau din familii care au in ingrijire persoane cu handicap sever, copii din familii monoparentale, copii neglijati, etc.), cu stare de sanatate in risc de a se deteriora, proveniti din sate si orase cu populatie sub 35 000 de locuitori.

 

3. Tipul de sprijin acordat 

 

Acordam sprijin pentru copii si tineri aflati in situatii de risc, in cuantumul a 1350 ron/beneficiar, constand in:

  • imbracaminte si incaltaminte;
  • rechizite si materiale educationale;
  • plata transportului la scoala pentru copiii din mediul rural;
  • plata taxelor de internat pentru copiii din mediul rural;
  • produse de alimentatie;
  • material igienico-sanitare;

 

4. Documente necesare:

 

  • Cererea – o scrisoare care descrie situatia de criza prin care trec familia si copilul/copiii, scrisa de unul dintre membrii familiei. Documentul trebuie sa includa veniturile familiei si numarul de membri ai familiei.
  • Ancheta sociala efectuata de un ONG, autoritate locala, directia de asistenta sociala  (vezi model atasat);
  • Documente aditionale, in functie de situatia specifica a fiecarei familii (copie dupa buletin/certificate de nastere ale membrilor familiei, copii dupa adeverintele de venit, copii dupa certificate medicale daca este cazul, copii documente scolare, acte juridice ale organizatiei, etc.).

Contractului va fi incheiat direct cu beneficiarul/tutorele copilului. 

 

5. Regulamentul programului

 

Descarca regulamentul de sprijin financiar pentru cazuri individuale , runda de  finantare Fondul Special pentru Copii- Burse pentru Scoala 2016.

 

Fundatia Vodafone Romania este o organizatie neguvernamentala romaneasca, cu statut caritabil, distincta si independenta de operatiunile comerciale ale companiei, infiintata in 1998.

În cei 18 ani de activitate, Fundatia Vodafone Romania a finantat peste 963 de programe in domeniile sanatatii, educatiei, serviciilor sociale, avand c beneficiari copii, tineri, batrani, persoane defavorizate fizic, social sau economic. Pana in prezent, Fundatia Vodafone Romania a investit 23 milioane de euro in proiecte desfasurate de organizatiile non-profit partenere. Mai multe detalii despre programele Fundatiei se regasesc pe www.fundatia-vodafone.rowww.facebook.com/fundatiavodafonehttp://fundatiavodafone-blog.ro.

 

Contact:

Pentru asistenta si lamuriri privind runda de finantare ne puteti contacta la tel 0729.013.365 intre orele 9.00-17.00, sau email: sorin.marinescu@principesa.ro, persoana de contact: Sorin Marinescu.

Doneaza